petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li Srbija pred punim tribinama može do pobede protiv Grčke?

Muška „A“ reprezentacija Srbije sutra započinje drugu fazu kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. U rasprodatoj Štark Areni, „Orlovi“ dočekuju reprezentaciju Grčke od 20.00 časova.

U susret sutrašnjem meču, održana je konferencija za medije u Štark Areni, na kojoj su govorili selektor Svetislav Pešić i kapiten Vladimir Lučić.

Selektor Pešić je uoči sutrašnjeg duela izjavo:

Ne bih potcenjivao to što je naša ekipa u prvim prozorima u prvoj rundi uradila, kroz tu prvu rundu je prošlo 23 igrača, to nije bilo dobro, jer nismo mogli da ostvarimo nikakav kontinuitet, jer je košarka timski sport. Trener je imao priliku i da vidi šta se dešava ovde u Srbiji. Da se vidi šta nam je ostalo od potencijala i koji su to momci koji mogu da nas predstavljaju i sada smo dobili kompletni uvid, jer da toga nije bilo možda ne bi ni znali da neki igrači postoje. Da se ne pomisli loše, naravno da je to takmičenje i ta prva runda nije bila selekcija za budućnost za one sledeće OI posle Pariza, ne gledamo toliko daleko, ali je objektivno da je i tim momcima i stručnom štabu bilo teško da naprave kontinuitet. Igrali smo protiv dve veoma jake reprezentacije, Letonije i Belgije. Ali za tu našu ekipu bez kontinuiteta, igrali smo protiv reprezentacija koje su bolje od nas. To su i pokazali. Nisam toliko loš trener kao što mislite. Ali nisam ni toliko dobar da možemo da išamaramo obe te reprezentacije za dva dana. Malo bih vas ovom pričom uveo da razmišljate o našoj košarci, jer moraju da se sagledaju i realne mogućnosti. Nikakav ovde nije uvod da se traži izvinjenje, naš prvi cilj nije bilo da vršimo selekciju, nego da pobedimo. Na tih 23 igrača počinje druga runda. Ovo sada, došlo je 8 novih igrača, znači sa 31 igračem igramo ove kvalifikacije. To nije lako ni igračima ni trenerima, gledamo da iz toga napravimo koliko možemo pozitivnu situaciju. Mislim da smo uspeli kroz ove pripreme u avgustu da se skupimo da probamo da napravimo timsku hemiju koja je osnova za vrhunske rezultate i tu smo na putu da se svaki dan popravljamo, i u zajedničkoj komunikaciji već postajemo da tako kažem tim. Nadamo se da će se to možda videti protiv Grčke. Grčka nikada nije imala reprezentaciju kao što je sada u istoriji. Oni su imali čuvenu generaciju sa Janakisom i Galisom, to je odavno zaboravljeno, ali ova generacija koja se skuplja na neki drugi način i to je najbolja reprezentacija koju Grčka ima. Oni su sigurno najozbiljniji kandidat za medalju na Evrobasketu, u kompletnom su sastavu, imaju atletiku, brzinu, ne samo Janis nego i oba burazera, ovaj centar Kostas posebno. Imaju veliko iskustvo, od Slukasa, Kalatesa, Papanikolaua, tu su još dva igrača koja nemaju ime Kalatesa i Slukasa, ali su prošli i sito i rešeto na koje moramo da obratimo pažnju, to je Agravanis i Kaselakis. Sve je to jedna dobra ekipa. Nismo ni mi loši, rekao sam već da se nadam da ćemo to što smo uradili. Kada Srbija igra u Beogradu, ona je uvek favorit, biće puna dvorana očekujem da nas publika malo podrži zbog ove naše neuigranosti, da nam pomogne.

Kapiten Vladimir Lučić je izjavio:

– Dočekujemo odličnu ekipu Grčke, sklopljenu od velikog broja iskusnih igrača. Atletski predvođeni Janisom i braćom, fizički su jedni od najdominantnijih u Evropi. Svesni smo važnosti utakmice, ne samo sutrašnje, mislim da smo svi svesni važnosti svake utakmice, počevši od sutrašnje jer želimo da se nađemo na SP koje je posle i kvalifikacioni turnir za OI. Praktično pobeda na narednim mečevima osigurava odlazak na SP, ali vraćamo se na ono o čemu je selektor pričao gde biće trenutaka tokom sezone kada nećemo biti svi u mogućnosti da nastupamo pa će određeni pritisak morati da podnesu i drugi igrači. Svi koji su deo ekipe treba da daju sve od sebe da uspemo.


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje