ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Da li u ovoj zemlji treba da se organizuje Mundobasket?

Nakon što je prošle godine organizivao Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar će 2027. biti domaćin i planetarnog šampionata u košarci, a svi mečevi biće odigrani u glavnom gradu Dohi.

Sa zadovoljstvo možemo da objavimo da će Katar biti domaćin Mundobasketa„, objavila je FIBA na Tviteru.

Jedna od manjih svetskih zemalja, ali i jedna od najbogatijih, nakon pet godina ponovo će biti centar sporta.

Kako piše na sajtu Fibe, prilikom donošenja odluke Centralni odbor svetske košarkaške federacije bio je impresioniran ponudom, a posebno elementima oko kompaktnog geografskog položaja, jedinstvenom fleksibilnošću sa rasporedom turnira kako bi se najbolje služilo navijačima, kao i naglaskom na održivosti.

Jedna od najbolje povezanih destinacija na svijetu, glavni grad Katara, Doha, ima direktne letove iz većine potencijalnih zemalja učesnica, dok nedavno unapređena mreža metroa i javnog prevoza povezuje sva mesta, pružajući vrhunsku uslugu za sve posetioce„, objavila je FIBA.

Ovaj deo Azije tako će prvi put u istoriji biti domaćin jednog velikog košarkaškog takmičenja. Sa druge strane, biće to treći zaredom Mundobasket koji će se održati u Aziji – 2019. domaćin je bila Kina, a ove godine najbolje košarkaše planete ugostiće Filipini, Japan i Indonezija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje