petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dalas Kaubojsi – Vašington Komandersi – Najava meča

Uz Detroit i Dalas Kaubojsi su redovni akteri mečeva na Dan zahvalnosti. Danas će Dalas igrati divizijski derbi protiv Vašington Komandersa. Veliki su favoriti sa kvotom 1,17 dok je margina za poene postavljena na 47,5.

Dalas igra dobar fudbal. Kao sveamerička ekipa oni su pod konsantnim pritiskom. Od onog poraza protiv San Franciska, Dalas je zabeležio četiri pobede i jedan poraz. Taj jedini poraz bio je od trenutno najbolje ekipe u čitavoj ligi, Filadelfije Iglsa. No, ko je gledao taj meč imao je šta i da vidi od Dalasa. Bio je to egal meč u kojem je presudio bolji plan Iglsa, tj bolja egzekucija. U tom meču Dalas nije imao za čim da žali i ove pobede koje su došle nakon tog poraza su jasan pokazatelj. Naravno, mora se istaći da Džajantsi i Karolina ove godine nisu top timovi, ali pobede protiv Čardžersa i Remsa su bile više nego impresivne.

Vašington je fazi ribildiga. Okrenuli su se ruki kvoterbeku Semu Hauelu i kao što to uvek biva uvek ima problema sa greškama. To nije ništa strašno, jer nisu svi Brok Pardi, ili Si Džej Straud pa da se momentalno adaptiraju na NFL ligu. Novi ofanzivni koordinator Erik Bienemi radi sasvim korektan posao. Digao je taj napad Vašingtona na viši nivo, ali to može i mora bolje.

Ono što je problem jeste odbrana. Odbrana Vašingtona je nekih ranijih godina važila za elitnu, a ove godine je sve samo ne to. Ne postoji tim koji im je strpao barem 20 poena i to je jedan od razloga zašto su tu gde jesu.

Najveći problem Komandersa su te neizvesne završnice. Protiv top timova su u maksimalnom egalu do samo kraja. Primera radi, ove godine su bez problema mogli dva puta da dobiju Iglse, ali su gubili te mečeve. U mečevima koje su morali da dobiju kao na primer protiv Njujork Džajantsa oni su to gubili. Suma sumarum loše, ali stvorila se neka osnova i uz neke promene to bi moralo biti bolje.

Slično kao i kod Detroita i ovde ćemo se okušati sa overom. Dalas protiv ovih slabijih ekipa i odbrana igra do daske što bi se reklo. Vašington je treća najgora odbrana u ligi po branjenju pasa, 21. su kada je branjenje trčanja u pitanju, a prosečno dozvoljavaju 27,7 poena. Dalas bi morao imati dobro veče.

Što se napada Vašingtona tiče on je korektan. Bienemi zove agresivne akcije i pošto ovde postoji velika šansa da vidimo BO verujemo u garbidž jarde Hauela i poene njegovog tima. Ove godine Vašington je pokazao da može da igra protiv top ekipa.

Predlog za klađenje: Više od 47,5 poena

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje