subota, 20. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Danas kreću utakmice 1/4 Evrokupa

Danas su na programu utakmice četvrtfinala Evrokupa, drugog po rangu najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

U eliminacionoj fazi ostale su 3 ruske ekipe, a u prvom meču od 18h sastaće se upravo Lokomotiva Kuban i Zenit iz Sankt Peterburga. Ove 2 ekipe odigrale su jedan meč ove sezone gde je viđeno svega 130 poena, što je krajnje nekarakteristično za utakmice Zenita. Tada su trijumfovali Lokosi, a Zenit je imao očajan šut za 3pt (7 od 30). Za one koji vole h2h statistiku, na poslednjih 5 mečeva u Moskvi, gostujuća ekipa nije slavila niti jedanput.

Drugi meč igra se u Izraelu od 19:15 kada će Hapoel iz Jerusalima dočekati Gran Canariu. Hapoel igra krajnje promenljivo, a Amare Stoudemire se nalazio u medijima u poslednje vreme nazivajući sudije izraelske lige klovnovima. Sa druge strane Gran Canaria je napravila veliko iznenađenje pobedivši favorizovani Real Madrid za vikend. Videćemo okršaj bivših bekova Partizana – Cutris Jerellesa i Bo McCaleba.

U Bavarskoj će ekipa Bayerna srpskog selektora Đorđevića ugostiti od 20h špansku Unicaju. Minhenska ekipa je 3 na tabeli nemačke lige iza Ulma i evroligaškog Bamberga sa kojim je igrala finale nemačkog kupa u kojem je poražena u neizvesnom meču. Nemanja Nedović i ekipa loše igraju u gostima i izgubili su 7 od poslednjih 10 mečeva.

U Kataloniji od 20:45 se igra poslednji meč u kome Valencia slovi za favorita bar po kladionicama, ali pitanje je ko će trijumfovati u dvomeču između njih i Khimkia iz Moskve. Činjenica je da su Slepi miševi bili nadomak osvajanja kupa, ali ih je u tim namerama sprečila genijalnost Sergia Llulla. Aleksej Shved je jedan od najboljih igrača ne samo u VTB ligi, nego u celoj Evropi. Od početka 2017. godine je na proseku od 24.4 poena, 4.1 skok, 6.9 asistencija i 1,6 ukradenih lopti.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici za još vesti https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje