petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nakon uspeha u Evropi Krasnodar napada domaći kup!

Danas će se od 17 časova i 30 minuta na stadionu “Krasnodar“ odigrati prva utakmica 1/4 finala nacionalnog kupa Rusije, a snage će odmeriti Krasnodar iz istoimenog grada i Ural iz Jekaterinburga. Moramo napomenuti da je odigravanje ove utakmice naknadno prenešeno u Krasnodar, s’ obzirom da “SKB-Bank Arena“ u Jekaterinburgu nije u zadovoljavajućem stanju.

Krasnodar se nakon velikog uspeha u Ligi Evrope i prolaska u 1/8 finala (nakon dvomeča sa Fenerbahčeom 2:1) konačno počinje pripremati za domaća takmičenja. Prvo takmičenje u nizu biće nacionalni kup Rusije, gde su “Bikovi“ uspeli da doguraju do 1/4 finala, a prepreku za prolaz u predposlednju fazu predstavljaće im Ural, koji je zimske pripreme odigrao katastrofalno. Krasnodar je tokom zimskog prelaznog roka ostao bez nekoliko igrača, kao što su štoper Odil Ahmedov (24n/0g/2a), koji je otišao u kineski Šangaj SIPG, a ruski klub je pritom primio 7 miliona evra na ime obštećenja, zatim i desni bek Artur Endžejčik (21n/1g/3a), koji je otišao u poljsku Legiju za sumu od 1 milion evra. Talentovani defanzivni vezista Kuasi Ebue (18n/1g/2a) prešao je u škotski Seltik, transferom vrednim 3,5 miliona evra, dok je napadač Ari (19n/7g/7a) pozajmljen Lokomotivi, ali neće imati pravo da nastupi na utakmicama protiv Krasnodara. Sa druge strane u Krasnodar su stigla neka zvučna imena, a neki od njih su se i na pripremama odlično pokazali te su odmah izborili mesto u startnoj postavi za Ligu Evrope. Iz mađarskog Ferencvaroša stigao je levi bek Kristijan Ramires, koji je već odigrao dve cele utakmice u okviru Lige Evrope, ofanzivni vezista Viktor Klaeson prešao je iz švedskog Elfsborga, dok je za Krasnodar na zimskim pripremama na 3 nastupa postigao 2 gola i 3 asistencije, a na 2 utakmice u Ligi Evrope postigao 1 gol. Pored njih dvojice, ruski internacionalac i desni bek Roman Šiškin stigao je na polusezonsku pozajmicu iz Lokomotive. “Bikovi“ su ostvarili ono o čemu su dugo sanjali, prošli su u 1/8 finala Lige Evrope, gde će igrati sa španskom Selta Vigom. Glavni trener Igor Šalimov po pitanju utakmice sa Uralom izjavio je: “U Evropi smo ostvarili uspeh, ali za potpuni dojam potrebno je da napadnemo i domaća takmičenja, prvo kup, a nakon toga i prvenstvo. Momci zaista rade odličan posao i bila bi šteta kada ne bi osvojili neki trofej ove sezone!“.

Ural iz Jekaterinburga je ubedljivo jedan od najvećih “promašaja“ ove sezone. Od 1. kola u okviru Premijer Lige igraju dosta loše, ali najveći problemi počeli su da se javljaju u nekoliko kola pred kraj prvog dela sezone. Igrači su rastrojeni, akcije ne deluju organizovano, a na terenu jednostavno ne postoji autoritet koji bi mogao da složi sve kockice. Tokom prelaznog roka otišli su im centralni vezista Georgij Žukov (6n/0g/0a), u kazahstanski Kairat, i štoper Pablo Fontanelo (18/2g/1a), koji je raskinuo ugovor sa klubom zbog problema oko isplaćivanja zarada. Glavni trener Aleksandr Tarhanov preduzeo je ozbiljne mere ne bi li konačno uspeo da povrati “sjaj“ ekipi iz Jekaterinburga pa je zaključio dolazak levih krila Nikolaja Dimitrova iz bugarske Slavije i Edgara Manučarjana iz tajlandskog Ratčaburija, napadača Aleksandra Lomakina iz Jeniseja i Vladimira Iljina iz Kubanja, štopera Gregora Balažica iz Partizana i Ivana Knjazeva iz Rige i na kraju ofanzivnog veziste Erika Bikfalvija koji je u Tomu iz Tomska bio najbolji strelac. Ti dolasci ipak nisu uspeli da podignu ekipu, jer je Ural i dalje zimske pripreme odigrao katastrofalno. Što se tiče prijateljskih utakmica “Bumbari“ su zabeležili 1 pobedu, 3 remija i 4 poraza, ne računajući onaj poraz od Baltike 7:0 gde su nastupali rezervisti. Tokom februara ova ekipa uzela je učešće i na egzibicionom turniru Kup Fudbalske Nacionalne Lige (Kup FNL) gde su u grupi B zauzeli 2. poziciju sa 2 poraza i 1 pobedom (nad Zenitom-2 koji je po rečima trenera bojkotovao turnir). Zbog izmeštanja ove utakmice iz Jekaterinburga u Krasnodar veliki broj navijača i stanovnika tog grada iz Sverdlovske oblasti podigao se protiv uprave, koja nije imala ništa protiv ovog gostovanja. Kako navode ruski mediji, ekipa u narandžasto-crnim dresovima ostaće bez podrške za ovu kup utakmicu, a najverovatnije i za prvu utakmicu u okviru Premijer Lige koja je izmeštena iz Jekaterinburga u Perm.


Sama činjenica da se utakmica igra u Krasnodaru već mnogo govori. Ako “Bikovi“ negde igraju dominantno – to je kod kuće i to baš tamo gde imaju podršku na hiljade vatrenih navijača koji ih smatraju herojima Rusije. Po rečima glavnog trenera za susret sa Uralom neće biti kalkulacije, jer svaka naredna pobeda im diže rejting i poštovanje navijača. Sa druge strane, Ural je pokušao da zimskim transferima osveži ekipu i podigne motivaciju, ali sve je to bilo bezuspešno. Ekipa je i dalje u raspadu i samo se čeka koji protivnik će ih prvi poniziti na terenu. Po svemu sudeći to će biti Krasnodar, koji je u prethodne dve međusobne utakmice sa Uralom slavio sa ubedljivih 3:0 i 6:0.

Kvota na pobedu Krasnodara iznosi 1,44 u Sekabet kladionici, ali mi vam predlažemo da pokušate sa pobedom domaće ekipe i to u hendikepu. Za pobedu “Bikova“ sa bar 2 gola razlike nudi se kvota 1,82.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

2 Komentari

    • Hvala vam na lepim rečima! 🙂 U Rusiji je tek počeo drugi deo sezone, a u narednom periodu trudićemo se da pokrijemo baš dosta utakmica.

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje