utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Danil Medvedev – Novak Đoković – Najava finala US Opena

Dođosmo i do kraja US Opena. Za titulu će igrati Danil Medvedev i Novak Đoković. Prema kladionicama favorit je Đoković sa kvotom 1,45 dok je margina za gemove postavljena na 38,5.

Pre dve godina ova dvojica su igrali finale baš na ovom mestu i Medvedev je neočekivano dobio sa 3:0. Kada kažemo neočekivano mislimo pre svega zbog činjenice da je Đoković imao priliku da osvojio kalendarski slem i nije se desilo. Ubeđeni smo da Đoković to pamti i da ga to dodatno motiviše.

Različiti su putevi ova dva tenisera ka ovom finalul. Đoković je uz Tejlora Frica imao ubedljivo najlakši žreb. Jedini koji mu je napravio problem bio je Laslo Đere koji mu je otkinuo dva seta. Sve ostalo Đoković je rešavao rutinski u svom stilu.

Medvedev sa druge strane jako teža slika. Rubljov, pa onda Alkaras i taj meč je pokazatelj koliko Medvedev voli uslove i koliko je nezgodan. Uspeo je da dobije Alkarasa u njegovoj igri , u igri razmena i na tome mu svaka čast.

Danil Medvedev je jedan od retkih od ove mlađe garde koji pravi probleme Đokoviću. Odigrali su 14 mečeva i Đoković vodi sa 9:5, s tim što je Medvedev dobio neke bitne mečeve.
Ima Medvedev u svojoj igri sve što je neophodno da bi se dobio Đoković. Jako dobar servis, jako dobru igru u polju u fizički je korektno spreman. Mentalno je svestan da može da ga dobije, jer ga je već dobijao i to je možda najbitnija stvar kada se igra protiv Đokovića.
Đoković je svakako favorit , igra za istoriju i grend slemove. Ipak, kvota je zaista smešna i ako ćemo realno ovo će mu biti prvi pravi test. Generalno gledano ne volimo da igramo finalne mečeve, pre svega zbog kvota koje nisu relne. Ovde ako biste nešto igrale moglo bi se probati 4+ setova, ili eventualni over.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje