nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

NFC Istok: Predstava timova

Ostala je još istočna divizija NFC-a pa da zatvorimo krug. Nekada je ova divizija bila predmet smeha i srpdnje, a sada je jedna od jačih i čitavoj ligi.

Filadelfija Iglsi:

Filadelfija Iglsi su prošle sezone igrali Super Boul i kada stignete do samog kraja jasno je da ste imali dobru sezonu. Odlazak Daga Pedersona se nije mnog osetio, jer je Nik Sirijani odradio fenomenalan posao.

Poslušao je savet starijeg kolege, dao ključeve Džejlenu Hrstu i oko njega sagradio veoma moćan tim. Za veoma kratko vreme ovaj kvoterbek je enormno napredovao i plasman u finale nije bilo iznenađenje.

Od ove godine se očekuje najmanje isti rezultat. Tim je ostao gotovo isti uz određene promene naravno. Napadački gledano Fila je i dalje moćan tim sa moćnom ofanzivnom linijom.

Defanzivno bilo je nekih odlazaka, ali ko u celoj ligi ima sve na najboljem mogućem nivou? Niko.

Jaki su na svim pozicijama, motivisan da osvoje Super Boul i sa obzirom na konkurenciju u ovoj konferenciji bilo bi iznenađenje ako ne bi stili barem do konfrencijskog finala.

Dalas Kaubojsi:

Sveamerička ekipa Dalas Kaubojsa po ko zna koji put u sezonu ulazi sa velikim očekivanjima, možda i nerealno velikim. U drugoj godini pod mandatom Majka Mekartija ekipa Dalas Kaubojsa je napravila iskorak. Plasirali su se u plej of, prošli prvu rundu, a onda ih je pregazio San Francisko. Realno gledano više i nije moglo da se napravi.

Evidentan je bio napredak, posebno u defanzivnom delu gde je sjajni Den Kvin odradio sjajan posao. Napadački, Dalas je uvek imao brutalan arsenal, a sve je bilo na Preskotu da to posloži.

Ove godine biće zanimljivo da se prate Kaubojsi, jer su ostali bez ofanizivnog koordinatora. Kilan Mur je sada ofanizvni koordinator Los Anđeles Čardžersa, a trenutni ofanzivni koordinator Dalasa je Brajan Šotenhajmer. Ostaje da se vidi kako će se razviti taj napad.
Dalas je ostao i bez Zika Eliota koji je otišao u Nju Ingland. Sada će sve obaveze u bekfildu pasti na leđa Tonija Polarda za kojeg Kaubojsi smatraju da može to da iznese. Mi smo skeptični povodom te tvrdnje.

Sve u svemu Dalas kao tim za koji navija pola Amerike „mora“ u plej of. Prosto, ta franšiza sebi nameće tu vrstu pritiska, potpuno bespotrebno. Problem za Dalas bi mogao biti veoma jaka konkurencija, jer za razliku od nekih prethodnih sezona divizija je dosta jača. Od File sigurno nisu bolji, a ostaje im da se pofajtaju sa Džajantsima i Vašingtonom za plej of.

Njujork Džajantsi:

Gospodin Brajan Dejbl je za samo godinu dana od Njujork Džajantsa napravio top priči. Od ekipe koja je se oslanjala samo na staru slavu i koja je bila gubitnička, Dejbul je stvorio plej of tim. Od kvoterbeka koji je bio sinonim za grešku i prodaju napravio je stabilnog kvotrebeka koji nosi svoj tim.

Neverovatan posao i Džajantsi su prošle godine uz Džeksonvil bili najprijatnije iznenađenje. Rezultat svega jeste novi ugovor za Danijela Džounsa. Na njemu je sad da opravda novac koji je uložen u njega.

Pojavio se problem oko ugovora Sekuona Barklija koji je možda najbiniji igrač u napadu tog tima. Barkli igra na poziciji raning beka koja je po NFL analitičarima najlakša da se zameni. Očekivano, Barkli je tražio jak ugovor a sve je ostalo na franšiznom tagu i zagarantovanoj sumi za godinu dana. Dve strane su na kraju našle zajednički jezik.
Dobio je Džouns veliko pojačanje u tajt endu Darenu Voleru koji je došao iz Las Vegas Rejdersa.

Veoma bitna sezona za Džajantse. Sada će ih ostale ekipe gledati sa drugačijim očima pa ostaje da se vidi da li je to bio efekat iznenađenja, ili pravi kvalitet.
Dejbul je sjajan trener, složio je stvari baš kako treba,a sada je preostala egzekucija koja nimalo nije laka.

Vašington Komandersi:

Vašington Komanderse su ušli u jedno novu eru, nadamo se zdraviju. Promenili su vlasnika i to bi moralo da se odrazi na tim.

Prošla sezona je bila teška za Vašington kao i mnoge prethodne. Uvek su oni tu oko plej ofa, a prošlu godinu su završili sa skorom 8-8-1 bez plasmana u plej of.
Glavni trener Ron Rivera shvatio je dve stvari. Prva je da im je neophodan mlad kvoterbek oko kojeg će se graditi ekipa, a druga da im je neophodno da poboljšaju napad. Napad Vašingtona je blago rečeno bio dosadan i predvidiv. U nadi da će se to promeniti doveden je ni manje ni više nego Erik Bienemi koji je do skoro bio ofanzivni koordinator Kanzas Siti Čifsa.

Za veoma kratko vreme Bienemi je promeni mnoge stvari i ostaje da se vidi kako će se razviti ruki Sem Hauel koji je draftovan na mesto kvoterbeka. Dakle, sve što je trebalo da se promeni promenilo se i ostaje da se vidi kako će stvari ići.

Vašington je jedna izrazito takmičarska ekipa koja se ne sme potceniti. Imaju relativno stabilan sistem, dobrog glavnog trenera i veoma jaku odbranu. U napadu su malko slabiji, ali dolaskom Bienemija i to će se verujemo promeniti.

Na njihovu sreću konkurencija u NFC-u je dosta slabija pa će i ova sezona biti borba za plej of, a glavni cilj će svakako biti da se Hauel uvede u NFL ligu i da on prevashodno napreduje. Ipak, je on budućnost ovog tima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje