Iskusni defanzivac Šahtjora i bivši hrvatski internacionalac, Darijo Srna, otvorenim pismom priznao je da su prilikom testa u njegovoj krvi pronađene nedozvoljene supstance, kao i da se do završetka procesa povlači iz svih takmičenja.

35-godišnji desni bek u otvorenom pismu izjavio je:

– Obavešten sam 18. septembra od Nacionalnog anti-doping centra Ukrajine da je kod mene krajem marta pronađena nedozvoljena supstanca, ali izvan takmičarskog perioda. Kao prvo i najvažnije, želim odmah da istaknem da nisam nikada svesno i sa namerom uzeo neku nedozvoljenu susptancu, niti sam nepošteno pokušao da povećam svoje sposobnosti.

– S’ ciljem da sprečim uznemiravanje tima i saigrača povlačim se iz svih takmičenja dok se ovaj proces ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao čast i poštenje – dodao je Srna.

Nekadašnji hrvatski internacionalac od dolaska u Šahtjor, tokom jula 2003. godine, ostvario je ukupno 491 nastup gde je pritom postigao 45 golova i čak 121 asistenciju, te praktično postao “Ikona Šahtjora“. Ekipi iz Donjecka veliki problem kod izostanka Srne predstavljaće činjenica i da on već nekoliko godina u nazad obavlja funkciju kapitena ekipe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.