nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đere prošao, Kecmanović ispao od kvalifikanta

Drugi dan Australijan opena na programu donosi četiri meča na kojima su akteri bili srpski teniseri. Za sada su dvojica odigrali svoje mečeve i rezultat je polovičan.
Prvi je na terenu bio Laslo Đere koji je po prvi put uspeo da se plasira u drugu rundu Australijan opena. Đere je savladao Belgijanca Zizu Bergsa sa 3:1, po setovima 6:4 1:6 6:4 6:1.

Ako se izuzme pad igre u drugom setu sve ostalo je bilo perfektno. Đere je sjajno servirao, sasvim korektno riternirao i rezultat nije mogao biti drugačiji.

Đerea u drugoj rundi čeka duel protiv Bugarina Grigora Dimitrova.

Neprijatno iznenađenje svakako je priredio Miomir Kecmanović koji je ispao već u prvoj rundi. Na njegovom putu se isprečio kvalifikant iz Čilea Nikolas Jari koji je slavio sa 3:0, po setovima 6:4 6:4 7:6 (7:3).

Veliko iznenađenje, jer Jari već duže vreme ne igra dobar tenis. Danas je Čileanac dominirao posebno u svojim servis gemovima gde je bio perfektan. U prva dva seta Jari je posle prvog servisa zbirno izgubio samo pet poena. Kecmanović je bio nemoćan na riternu i pod vidnim pritiskom koji nije mogao da iznese. Jari je uspeo da iskoristi dve šanse i da povede sa 2:0.
Treći set donosi najveću borbu. Kecmanović je uspeo da se konsoliduje, popravi servis, no i dalje su postojali problemi na riternu. Igralo se gem za gem, a u taj brejku ponovo Jari biva sigurniji i rešava meč u svoju korist sa maksimalnih 3:0.

Jari će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Šelton/Žang.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje