ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković bez finala u Torinu

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale završnog turnira u Torinu. Na Đokovićevom putu se isprečio Nemac Aleksander Zverev. Nemac je posle dva i po sata slavio rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 4:6 6:3.

Težak, ali mora se priznati zaslužen poraz Đokovića. Zverev je bio bolji u onim bitnim trenucima. Bio je hrabriji i to mu je donelo pobedu.

U prvom setu servis je bio u prvom planu. Brejka nije bilo pa se otišlo u taj brejk u kojem je Zvere bio bolji rezultatom 7:4.

Sličan scenario je viđen i u drugom setu. Osokoljen osvajanjem prvog seta, Zverev je nastavio sjajno da servira i u drugom. Sa druge strane, Đoković se mučio sa svojim gemovima, ali po pravilu ih je osvaja. Ipak, pri rezultatu 4:4 Zverevu po prvi put pada koncetrancija i to Đoković koristi i pravi brejk. Gem u kojem je Đoković servirao za set je bio dramatičan, ali ga je na kraju osvojio.

I treći set donosi muke na Đokovićev servis. Srpski teniser se dobrano mučio, a Zverev nastavio u istom ritmu. Kazna za lošu igru usledila je u četvrtom gemu kada je Zverev napravio ključni brejk koji mu je doneo pobedu.

Zverev će u velikom finalu igrati protiv Rusa Danila Medvedeva, što će biti prilika za revanš za poraz u grupnoj fazi turnira.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje