ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković i Rud sigurni, ispao Feliks

Prvi takmičarski dan na Vimbldonu u muškom delu turnira za sada je prošao relativno mirno. Aktuelni šampion Novak Đoković plasirao se u drugu rundu nakon što je savladao Argentinca Pedra Ćaćina. Rezultat je bio 3:0, po setovima 6:3 6:3 7:6 (7:4).

Wimbledon on Twitter: „Up and running. @DjokerNole records his 29th consecutive match win at #Wimbledon, beating Pedro Cachin 6-3, 6-3, 7-6(4) https://t.co/W78EBnwtzi“ / Twitter

Rutinska pobeda za Đokovića. Jedino vredno pomena jeste treći set u kojem je Ćaćin pružio više nego pristojan otpor. Argentinac se maksimalno opustio , te je uspeo da odvede set u taj brejk. Ipak, tamo na scenu stupa Đoković koji tada igra najbolji tenis i rešava sve probleme u tri seta. Đokovićev naredni rival biće Australijanac Džordan Tomson.

I četvrti favorit za osvajanje turnira Kasper Rud obezbedio je plasman u drugu rundu. Norvežanin je savladao Francuza Lorenea Lokolija sa 3:1, po setovima 6:1 5:7 6:4 6:3.

Wimbledon on Twitter: „Ruud 👉 second round After an enthralling battle, @CasperRuud98 prevails against Laurent Lokoli 6-1, 5-7, 6-4, 6-3 to move on 💪 #Wimbledon https://t.co/GqSLMvoXQQ“ / Twitter

Rud ne važi za igrača koji voli travu i ako se to uzme u obzir gubitak seta nije iznenađenje. No, bez obzira na sve posle 1:1 odigrao je jako dobro i rešio meč u svoju korist bez mnogo drame. Rud u sledećoj rundi igra protiv domaćeg Liama Broudija.

Da prvi dan na Vimbldonu ipak ne bude bez velikih iznenađenja pobrinuo sa laki luzer iz Amerike Majkl Mo koji je savladao Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (7:4) 6:7 (4:7) 7:6 (7:4) 6:4.

Bez ikakve sumnje, Mo je odigrao najbolji meč u karijeri. Ono što se isticalo jeste njegov servis i agresivna igra. Takva igra mu je donela taj brejkove, a na kraju on je bio jačih nerava. Njegov naredni rival biće Nemac Maksimilijan Marterer.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje