ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sunovrat Lajovića i Kecmanovića na Vimbldonu

Srbija je danas imala tri predstavnika na Vimbldonu i samo je jedan prošao u narednu rundu. To je naravno Novak Đoković koji je savladao Pedra Ćaćina. Pored njega na terenu su bili još Dušan Lajović i Miomir Kecmanović i njih dvojica se nisu dobro proveli na terenu.

Obojica su u mečeve ušli kao izraziti favoriti, ali tu ulogu nisu opravdali. Prvi je na terenu bio Lajović koji je poražen od domaćeg tenisera Jana Čoinskog. Rezultat je bio 3:1, po setovima 5-7 7-6 (7-4) 6-2 6-2.

Jako čudan meč, posebno jer je Lajović poveo sa 1:0 u setovima. Igrao je dobro i u drugom, ali nakon što je izgubio taj brejk drugog seta totalno se raspao. Sa druge strane, Čoinski se totalno razigrao i uz veliku podršku publike osvaja lako treći i četvrti set sa 6:2. Čoinski će u narednoj rundi igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača.

Šta tek reći za Miomira Kecmanovića? Njegova agonija se nastavila i na Vimbldonu, jer je poražen od Dijega Švarcmana sa maksimalnih 3:0. Po setovima je bilo 6:0 6:3 6:4.

Ako se uzme u obzir jako loša forma Švarcmana tokom cele godine i da se on blago rečeno ne snalazi na travi, ova pobeda je jedno od većih iznenađenja prvog dana na Vimbldonu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje