petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković jači od Hačanova za četvrtfinale Dubaija

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Dubaiju. Đoković je u osmini finala savladao Rusa Karena Hačanova rezultatom 2:0, po setovima 6:3 7:6 (7:2).

Odličan meč za Đokovića i prava provera pred nastavak turnira, ali i sezone. U prvom setu je funksionisalo sve bez premca. Đoković je bio gotovo perfektan na servisu, a to pokazuje i statistika koja kaže da je osvojio svih 14 poena posle prvog servisa, a ukupno u seti izgubio samo četiri. Protiv takvog Đokovića Hačanov nije imao šansi, a za prvi set Đokoviću je bio potreban samo jedan brejk.

Drugi set kreće fenomenalno za Đokovića. Srpski teniser je u ranoj fazi seta došao do brejka i činilo se da je to početak kraja. Ipak, Hačanov je zaigrao dosta agresivnije svestan da nema šta da izgubi. Odjednom je postao mnogo veća pretnja po servis Đokovića i ta agresivna igra je došla na naplatu u osmom gemu kada je napravio brejk za 4:4.

Pobednik drugog seta je rešen kroz taj brejk u kojem nije bilo mnogo neizvesnosti, jer je Đoković sjajano riternirao i relativno lako dobio sa 7:2.

Za plasman u polufinale Đoković će igrati protiv Čeha Jirija Veselog.

Ostali rezultati:

Hurkač – Molčan 6:3 6:2
Mekdonald – Krajinović 6:4 7:6 (9:7)
Siner – Mari 7:5 6:2
Rubljov – Kvon 4:6 6:0 6:3
Berankis – Popirin 6:4 7:6 (9:7)
Veseli – Agut 6:2 6:4

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje