petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković kroz tri seta do osmine finala Australijan opena

Srpski teniser Novak Đoković nastavlja da ispisuje istoriju na Australijan openu. Đoković se plasirao u osminu finala nakon što je savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 7:6 (9:7) 6:3 6:4.

Đoković i dalje ima problema sa povredom primicača, no toga ne sprečava da pobeđuje. Danas je ključ meča bio u prvom setu koji je lako mogao da ode i na stranu Dimitrova. Đoković je bolje započeo, poveo sa 3:1, a posle toga imao i tri set lopte pri rezultatu 5:3. Dimitrov je ipak uspeo sve to da odbrani i nakon toga napravi brejk i izjednači na 5:5.

Usledio je veoma dramatičan taj brejk u kojem su obojica imali svoje šanse, a po ko zna koji put Đoković dobija te dramatične taj brejkove, ovog puta rezultatom 9:7.

Očekivano, igra Dimitrova je znatno pala, a Đokovićeva se poboljšala. Srpski teniser je pritiskao protivnika svestan da je ovaj u padu i to mu se isplatilo. U šestom gemu napravio je brejk i nakon toga sačuvao tu prednost.

Treći set donosi pravi reviju brejkova. Prvih pet gemova su ujedno bili i brejkova. I u takvim okolnostima bolje se snašao Đoković koji je napravio tri brejka i kroz tri seta uspeo da obezbedi plasman u osminu finala gda ga čeka domaći teniser Aleks De Minor.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje