subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković kroz tri seta do osmine finala Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona. Đoković je u trećoj rundi savladao Amerikanca Denisa Kudlu, a rezultat je bio 3:0, po setovima 6:4 6:3 7:6 (9:7).

Rutinska pobeda Đokovića uz određenu dozu oscilacija koje na kraju nisu mnogo uticale na rezultat.

U prvom setu Kudla je bio sjajan. Amerikanac je pre svega sjajno servirao, te Đoković nikako nije mogoa da stigne do brejk lopte. Sve je bilo u egalu do deseto gema, kada je prvi put Kudli pala koncetracija. Servis nije ulazio, a Đoković je to iskoristio i brejkom osvojio prvi set.

Očekivno, nakon gubitka prvog seta u kojem je bio u potpunom egalu, Kudlina igra je drastično pala. Đoković je toga bio svestan i svesno je izvršio pritisak. Srpski teniser je napravio dva brejka uz jedan pretprljeni, što je bilo dovoljno za osvajanje drugog seta.

U trećem setu dolazi do opuštanja kod Đokovića. Kudla to koristi i pravi brejk na startu. Činilo se da će Amerikanac zakomplikovati ovaj meč, ali u sedmom gemu Đoković vraća brejk zaostatka. Treći set odlazi u taj brejk u kojem je Kudla imao prednost od dva mini brejka, no ni to nije bilo dovoljno Amerikancu. U ključnim trenucima pravio je greške, a Đoković je to znao da kazni i reši meč u tri seta.

Đokovićev rival u osmini finala biće Čileanac Kristijan Garin.

Ostali rezultati:

Rubljov – Fonjini 6:3 5:7 6:4 6:2
Hačanov – Tiafo 6:3 6:4 6:4
Garin – Martinez 6:4 6:4 3:6 6:4
Fučovič – Švarcman 6:3 6:3 6:7 (6:8) 6:4
Bautista Agut – Kepfer 7:5 6:1 7:6 (7:4)


Fotografija je preuzeta sa: https://www.eurosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje