četvrtak, 09. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev u osmini finala Vimbldona

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u osminu finala Vimbldona nakon što je savladao Amerikanca Tejlora Frica. Posle borbe koja je trajala 161 minut, rezultat je bio 3:1, po setovima 6:7 (3:7) 6:4 6:3 7:6 (7:4).

Teška pobeda za Zvereva, ali potpuno zaslužena. Pobednika meča su odlučile nijanse, i one su po pravilu bile na strani nemačkog tenisera.

U prvom setu servis je bio u prvom planu. Nije bilo brejka i u skladu sa tim prvi set je otišao u taj brejk. Fric je bio odličan u tim momentima i sa dva mini brejka osvojio prvi deo igre.

Očekivano servis je morao da stane i kod jednog i kod drugog u nastavku meča. Fric je dosta pao u igri, što je Zverev iskoristio. Nemac je napravio dva brejka i uz jedan pretrpljeni došao do 1:1.

Treći set potpuni egal sve do osmog gema kada Zverev ponovo prvi pravi brejk i dolazi do vođstva. U četvrtom setu nije bilo brejka i ponovo se išlo u taj brejk. Ovog puta Zverev je bio pametniji i gledao je da on rešava poene. U takvim okolnostima se bolje snašao i sa dva mini brejka uspeo je da prevagne meč na njegovu strani i izbegne eventualnu dramu.

U osmini finala Zverev će igrati protiv Kanađanin Feliksa Ožea Aliasima.

Ostali rezultati:

Beretini – Bedene 6:4 6:4 6:4
Ivaška – Tomson 6:4 6:4 6:4
Sonego – Dakvort 6:3 6:4 6:4
Hurkač – Bublik 6:3 6:4 6:2
Ože Aliasim – Kirjos 2:6 6:1 / Predaja Kirjosa

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje