petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković lako sa Zapatom, ispali Cicipas i Rud

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treću rundu US Opena nakon što je pobedio Španca Bernabe Zapatu Miralješa. Rezultat je bio 3:2, po setovima 6:4 6:1 6:1.

Veoma laka pobeda za Đokovića koji je jasno pokazao da je spreman za još jednu grend slem titulu. U pravim trenucima je pravio brejkove i tako slamao otpor protivnika. Zapata je imao velikih problema sa drugim servisom i Đoković je sve to kaznio.
Naredni rival Novaka Đokovića biće Laslo Đere koji je nešto ranije savladao Francuza Uga Gastona.

Da nije sve tako bajno za favorite pokazali su Stefanos Cicipas i Kasper Rud koji završili svoje takmičenje već u drugoj rundi. Cicipas je na nestvaran način ispao od Švajcarca Dominika Strikera. Rezultat je bio 3:2, po setovima 7:5 6:7 (2:7) 6:7 (5:7) 7:6 (8:6) 6:3.

Jako kvalitetan meč pre svega u kojem je Cicipas ispusio veliki broj šansi. Nakon izgubljenog prvog seta, Grk je osvojio dva taj brejka, a u četvrtom setu je nakon brejka zaostatka uspeo da napravi dva brejka i ima sve u sovjim rukama. Ipak, i Striker se nešto pitao. Napravio je brejk i kasnije kroz taj brejk uspeo da dođe do izjednačenja. Tu se uvukla nervoza kod Cicipasa što je Striker iskoristio i upisao možda i najveću pobedu u karijeri.

Prošlogodišnji finalistsa Kasper Rud odigrao je još jedan grend slem za zaborav, a njegov dželat bio je Kinez Žižen Žang koji je posle pet setova slavio. Po setovima je bilo 6:4 5:7 6:2 0:6 6:2.

US Open Tennis on X: „That was a wild ride! Zhizhen Zhang defeats 2022 #USOpen finalist Casper Ruud. https://t.co/N2FDPQP5gJ“ / X (twitter.com)

U jednom haotičnom meču Rud je u dva navrata imao momentum, imao nalet no nije uspeo to da iskroisti. Na kraju, zaslužena pobeda za Kineza koji će u trećoj rundi igrati protiv Australijanca Rinkija Hiđikate.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje