petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Voznjacki bolja u derbiju veteranki

Danska teniserka Karolina Voznjacki plasirala se u treću rundu US Opena. Dankinja je u okviru druge runde savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 2:0, po setovima 7:5 7:6 (7:5).

Karolina Voznjacki je pre nepunih mesec dana rešila da se vrati tenisu posle trogodišnje pauze. Izgleda da joj je bilo potrebno veoma malo vremena da se ponovo adaptira na WTA tura i zaigra onako kako je nekada igrala.

Danas joj svakako nije bilo lako, jer joj je protivnica bila iskusna Kvitova. Start meča doneo je mnogo nervoze što je prouzrokovalo tri brejka. Dva je napravila Kvitova i relativno rano povela. Ipak, kako se meč razvijao Voznjacki je preuzimala konce igre i u osmom gemu vratila se na 4:4. Taj brejk je bio dodatni bust za njeno samopozzdanje koji joj je pomogao da do kraja seta napravi još jedan brejk i povede sa 1:0 u setovima

.Kvalitetan tenis viđen je i u drugom setu. Sredinom seta viđena jer razmena brejkova. Pokušala je po već oprobanom receptu Voznjacki u samom finišu da napravi pritisak na servis Kvitove. Imala je i dve meč lopte, no Kvitova sve to odvija i odvodi set u taj brejk.
Taj brejk donosi dramu, naravno. Voznjacki je imala 5:2, ali je potom izgubila dva vezana servisa. U igri nereva na kraju se bolje snašla Dankinja koja je napravila još jedan mini brejk i upisala veliku pobedu.

Naredna protivnica Karoline Voznjacki biće domaća teniserka Dženifer Brejdi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje