utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković novi stari šampion US Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je US Open. Đoković je u Njujorku osvojio četvrti US Open i ukupno 24. grend slem trofej po čemu je samo podebljao svoj rekord. U velikom finalu pao je Rus Danil Medvedev kojeg je Đoković savladal sa maksimalnih 3:0, po setovima 6:3 7:6 (7:5) 6:3.

Meč odigran bez ikakve greške, možda i najbolji na celom turniru. Otvaranje je bilo sjajno, jer je Đoković nakon svog gema oduzeo servis Medvedevu bez da je izgubio poen. Taj rani brejk je bio dovoljan da se povede sa 1:0.

Očekivano, mnogo veća borba viđena je u nastavku. Medvedev je zaigrao bolji tenis, no i na to je Đoković imao odgovor. Brejka nije bilo pa se otišlo u taj brejk koji Đoković na sebi svojstven način dobija rezultatom 7:5.

Pri rezultatu 2:0 govor tela Medvedeva nije nagoveštavao da može do eventualnog preokreta. Čekao se samo trenutak kada će Đoković napraviti prelomni udarac, a do njega je došlo u šestom gemu kada je napravio brejk i priveo meč kraju.

Velika pobeda za Đokovića na više nivoa. Ovom pobedom se dodatno odvojio od Rafaela Nadala po broju grend slemova, a od ponedeljka će biti i prvi igrač sveta, jer nije branio niti jedan bod, a Alkaras nije uspeo da odbrani titulu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje