utorak, 07. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kruna karijere Kori Gof!

Američka teniserka Kori Gof osvojila je US Open. Mlada Amerikanka je u velikom finalu savladala Beloruskinjnu Arinu Sabalenku sa 2:1, po setovima 2:6 6:3 6:2.

Sabalenka je u veliko finale ušla kao favorit, jer je dosta iskusnija igračica u ovakvim duelima. Sa velikim autoritetom je ušla u ovo finale. Kori Gof uprkos velikoj podršci sa tribina nije igrala onako kako nas je navikla. Bila je evidentno stegnuta, što je Sabalenka maksimalno iskoristila i sa tri brejka uz jedan prterpljeni veoma lako došla do 1:0.

Možda i najbitniji trenutak za ceo meč je bio prvi gem drugog seta. U tom gemu Gof je spasila dve brejk lopte i to je bila prekretnica. Dobila je na samopouzdanju i počela da igra mnogo bolje. Sačekala je prvi pad u igri Sabalenke koji je došao u petom gemu. Došla je do brejka na sveopšte oduševljenje prisutne publike. Taj brejk koji je napravila na kraju je bio dovoljan da joj donese izjednačenje.

Veliki bust samopouzdanja Gof je dobila nakon izjednačenja. Za razliku od Sabalenke ona je pad u igri protivnice maksimalno iskoristila. Napravila je dva brejka na startu trećeg seta i povela sa velikih 4:0. Tračak nade Sabalenka je imala u petom gemu kada je vratila jedan brejk, no bila je u velikom kontra ritmu pa je već u sledećem gemu pretrpela još jedan brejk što je ujedno i bio kraj meča.

Na kraju, Kori Gof dolazi do prve grend slem titule u karijeri i velikog skoka na WTA listi. Ostim što je osvojila 2000 WTA bodova ona će od ponedeljka biti treća teniserka sveta. Sabalenka ostaje na jednoj grend slem tituli sa Australijan opena, a ako ništa drugo uteha će joj biti što će od ponedeljka i zvanično biti prva teniserka sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje