nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković odbio napade Rubljova i plasirao se u polufinale Vimbldona

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona po 12. put. Đoković je u osmini finala savladao Rusa Andreja Rubljova sa 3:1, po setovima 4:6 6:1 6:4 6:3.

(1) Wimbledon on Twitter: „A 12th #Wimbledon semi-final awaits @DjokerNole 🌟 https://t.co/3m3Q47Fxw9“ / Twitter

Očekivano zahtevan meč za Đokovića koji je po ko zna koji put pokazao koliko je mentalno stabilan igrač. Nakon izgubljenog prvog seta u kojem je Rubljov iskoristio njegov najmanji pad igre, Đoković je momentalno odgovorio. Osvojio je četiri uvodna gema, a Rubljov je uspeo da izbegne bruku i upiše se na semafor u drugom setu.

Izjednačenje je donelo olakšeanje, ali Rubljov je nastavavljao da napada. U ranoj fazi seta je imao dve brejk lopte koje nije iskoristoio. Za neiskorišćene šanse kažnjen je u petom gemu kada je Đoković napravio brejk i krenuo ka vođstvu. Deseti gem trećeg seta bio je možda prekretnica za ceo meč. Rubljov je napao iz sve snage, došao do nekoliko brejk lopti no Đoković je po pravilu pronalazio najbolje udarce i odbio sve napade Rusa.

Nakon odbijenog talasa igra Rubljova je dosta pala. Čekao se momenat kada će Đoković napasti i to se dogodilo u četvrtom gemu kada je napravio konačni brejk koji je slomio otpor Rubljova.

Đoković će za plasman u novo finale Vimbldona igrati protiv Janika Sinera kojie je nešto ranije savladao Rusa Romana Safiulina. Do sada su igrali tri puta i sva tri puta slavio je Đoković.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje