nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Sabalenka u polufinalu Vimbldona

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale Vimbldona. Korpulentna Beloruskinja je u četvrtfinalu savladala Amerikanku Kedison Kiz sa 2:0, po setovima 6:2 6:4.

(1) Wimbledon on Twitter: „Welcome back to the semi-finals, @SabalenkaA 👏 The No.2 seed powerfully gets past Madison Keys in straight sets, 6-2, 6-4 #Wimbledon https://t.co/tPuQdJzmoc“ / Twitter

Reklo bi se neočekivano laka pobeda za Sabalenku posebno ako se uzme u obzir igra Kiz ove godine na travi. Ovde je presudilo čini se iskustvo i činjenica da je Sabalenka znala svoje šanse da iskoristi.

U prvom setu surova dominacija Beloruskinje. Veoma dobro otvaranje meča, jer je oduzela dva od uvodna tri servisa protivnice. To joj je dalo samopouzdanja da se razmađe u svom stilu i Kiz tu nije ništa moglo.

Publika je sve vreme bodrila Kiz ne bi joj ulila snagu da se povrati i to je dalo rezultat u jednom trenutku. U četvrtom gemu je došla do brejka i činilo se da će biti borbe. Ipak, već u narednom gemu desilo se ono najgore. Kiz je imala servis, imala 40-0 ali je dopustila da Sabalenka napravi brejk i to je bio početak kraja.

Usledila je surova kazna u vidu još jednog brejka i sve je bilo gotovo veoma brzo.

Sabalenka tako ide u novo polufinale Vimbldona, a protivnica će joj biti bolje iz duela Ribakina/Žaber.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje