petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković odbio sve nalete Prizmića za drugo kolo u Melburnu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspešno je započeo takmičenje na Australijan openu. Đoković je u okviru prve runde savladao kvalifikanta iz Hrvatske Dinu Prizmića. Rezultat je bio 3:1, po setovima 6:2 6:7 (5:7) 6:3 6:4.

Dosta teža pobeda za Đokovića od onoga što se očekivalo. Prvi set je prošao relativno glatko. Srpski teniser je napravio dva brejka i lako poveo sa 1:0.

U drugom setu stvarai su se promenile. Prizmić je zaigrao dosta bolje, posebno na servisu. Napravio je Hrvat brejk, poveo sa 2:1, ali je Đoković momentalno uzvratio. Nije to omelo mnogo hrvatskog tenisera koji je do kraja odigrao gotovo bez greške. Prvo je odveo set u taj brejk i taj deo igre na iznenađenje sveprisutnih osvojio rezultatom 7:5.

Treći set je bio ključ za ceo meč. Đoković ga otvara brejkom za 2:0, da bi Prizmić nakon toga vezao tri gema. Naredna dva gema su bila ključna, jer prvo Prizmić nije uspeo da potvrdi brejk, a nakon toga je propustio i dve brejk lopte. Usledila je munjevita kazna u vidu još jednog brejka i to je bio početak kraja.

Nakon vođstva od 2:1 igra Prizmića je dosta pala, a sa druge strane Đoković to lako koristi i sa jednim brejkom prednosti rešava pitanje pobednika.

Naredni rival Novaka Đokovića bića bolji iz duela Popirin/Polmans.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje