četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković ostao bez goriva, Rubljov osvojio Beograd

Ruski teniser Andrej Rubljov osvojio je titulu na ATP turniru u Beogradu. Rubljov je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića rezultatom 2:1, po setovima 6:2 6:7 (4:7) 6:0.

Đoković nije uspeo da po treći put osvoji titulu u Beogradu, a razlog je fizička sprema. Nakon silnih preokreta koje je imao na putu ka finalu, u onom najbitnije ponestalo je goriva.

U prvom setu sve je bilo u egalu do četvrtog gema kada Đoković prvi preti. Srpski teniser je imao brejk loptu, no to Rubljov spašava bez problema. Od tog trenutka igra Đokovića se potpuno raspala, jer je Rubljov vezao četiri gema i sigurno došao do dođstva od 1:0.

Drugi set počinje idealno za Đokovića, brejkom u drugom gemu. Ipak, Rubljov momentalno odgovara ribrejom i od tog trenutka meč ulazi u mirniju fazu. Igralo se gem za gem sve do desetog gema kada je Đoković ispustio dve set lopte i nakon toga u 12. gemu još četiri set lopte. Izgledalo je da će ponovo uslediti kazna, ali ovoga puta suvi kvalitet Đokovića je isplivao, te je srpski teniser osvojio taj brejk rezultatom 7:4.

Start odlučujućeg seta naslućivao je da će Đoković stići do novog preokreta u Beogradu. Imao je dve brejk lopte, no nije ih iskoristio i potom je usledila furiozna seriaj Rubljova od šest uzastopnih gemova koja mu je donela pobedu i titulu.

Pobedom u Beogradu Rubljov se revanširao Đokoviću za poraz sa završnog mastersa, a njome je došao do 11. titule u karijeri.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje