utorak, 16. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nova titula Švjontek za nastavak pobedničkog niza

Poljska teniserka Iga Švjontek nastavlja da pomera grenice u ženskom tenisu. Mlada Poljakinja je nakon titula u Dohi, Indijan Velsu i Majamiju osvojila i titulu u Šutgartu i time nastavila svoj pobednički niz koji je dosegao 21 pobedu, a ako se računa i Fed kup onda je taj niz došao do 23 pobede. U velikom finalu Švjontek je savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku rezultatom 2:0, po setovima 6:2 6:2.

Neočekivano laka pobeda posebno ako se uzme u obzir da je Sabalenka igrala vrhunski tenis do finala. U današnjem finalu Beloruskinja nije iskoristila neke svoje šanse i za to je brutalno kažnjena.

U prvom setu Sabalenka je u prvom gemu imala brejk priliku, ali je nije iskoristila i već u sledećem gemu je stigla kazna u vidu brejka. Priliku da se vrati u set Sabalenka je imala u petom gemu kada je ponovo imala brejk priliku, no ni to nije iskoristila i usledila je još jedna kazna u vidu brejka za sigurnih 6:2.

Očekivano, nakon takvog raspleta prvog seta Sabalenkina igra se potpuno raspala. Počela je da srlja, a Švjontek je sa druge strane strpljivo čekala i dočekala svoju šansu u šestom gemu kada je napravila brejk, a nakon toga u osmom još jedan za sigurnu pobedu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje