ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković: Pokušaću da osvojim Monte Karlo

Najbolji teniser sveta – Novak Đoković izjavio je večeras da mu je žao što Španac Rafael Nadal neće igrati na mastersu u Monte Karlu, ali je dodao da želi da osvoji titulu na ovom turniru.

Nadal je otkazao nastup na turniru u Monte Karlu, pošto se nije oporavio od povrede.

To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. Mislim da je ovo prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu – rekao je Đoković, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Na mastersu u Monte Karlu neće igrati još jedan Španac Karlos Alkaras.

Alkaras je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio grend slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvijek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu – istakao je srpski teniser.

Đoković je naveo da su pored Alkarasa, Janik Siner i Holger Rune buduća „Velika trojka“ svetskog tenisa.

Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti: Alkaras – Siner. Videli smo neke uzbudljive, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica i Rune su možda sledeća „Velika trojka“ – zaključio je Novak.

Đoković je masters u Monte Karlu osvojio 2013. i 2015. godine. On će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Rusa Ivan Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Kvota da Nole osvaja turnir u Monaku iznosi 1.95 u ovom momentu, dok je Tsitsipas drugi sa kvotom 7.50. 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje