petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Preokret Zvereva u Monte Karlu

Nemački teniser Aleksander Zverev plasirao se u drugu rundu mastersa u Monte Karlu. Zverev je posle velike borbe savladao Kazahstanca Aleksandera Bublika sa 2:1, po setovima 3:6 6:2 6:4.

Bublik je danas bio vidno inspirisan i kada je takva situacija onda ume da bude problem za bilo kog igrača na ATP turu. Otvorio je meč sjajno, sigurnim servis gemovima. Sredinom seta viđena su tri brejka od kojih je Bublik napravio dva što je bilo dovoljno da Kazahstanac povede sa 1:0.

Početak drugog seta nagovestio je pad u igri Bublika i igrač kao što je Zverev zna to da iskoristi. U ranoj fazi drugog seta Zverev je napravio brejk i time sebi dosta olakšao. U nastavku meča Bublik je uspeo da se vrati u set, no faza samodestrukcije je ponovo došla, što je Zverev iskoristio i sa dva brejka izjednačio na 1:1.

Velika borba viđena je u odlučujućem setu. Mnogo nervoze je viđeno, što potrđuju i ovi silni brejkovi. Sredinom seta igrači su razmenili po brejk, a onda je došao uvek ključni sedmi gem u kojem je Bublik propustio dve brejk lopte. Nakon toga u sledila je surova kazna u desetom gemu kada je Zverev napravio brejk i automatski dobio meč.

Zverev će u narednoj rundi igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje