petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković posle velike drame do finala u Parizu

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Parizu. Đoković je do svog osmog finala u Parizu došao nakon što je posle velike borbe savladao Grka Stefanosa Cicipasa. Rezultat je bio 2:1, po setovima 6:2 3:6 7:6 (7:4).

Posle prvog seta niko nije slutio da bi ovde moglo biti velike borbe. Đoković je poprilično dominirao u prvom setu. Sjajno je servirao, još bolje riternirao, a rezultat svega jesu dva brejka i lakih 6:2 u prvom setu.

Ipak, u drugom setu Cicipas znatno diže svoj nivo tenisa. Popravio je pre svega servis i to se odrazilo na rezultat. Đoković nije lako dolazio do poena na protivnički sersvis i polako se pritisak selio na njegovu stranu. Ključan detalj drugog seta bio je peti gem kada je Cicipas napravio prvi brejk, a do kraja seta još jedan za izjednačenje.

Treći set donosi najveću borbu i najkvalitetniji tenis. Obojica su igrali sjajan tenis. Đoković je u dva navrata imao po dve brejk lopte, no Cicipas je po pravilu pronalazio najbolje udarce i spašavao stvar.

S ozbirom na kvalitet meča i sve što je višeno u njemu, najpoštenije je bilo da se pobednik reši u taj brejku. Cicipas je prvi prvi došao do mini brejka, poveo sa 4:3, ali je potom izgubio dva svoja servisa što je Đokoviću donelo pobedu.

Đoković će u nedelju za titulu igrati protiv Danca Holgera Vitusa Runea koji je nešto ranije savladao Feliksa Ožea Alijasima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje