petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Turnir karijere za Danca, Rune pobedio Đokovića i osvojio Pariz

Danski teniser Holger Vitus Rune pobednik je mastersa u Parizu. Mladi Danac je u velikom finalu savladao Novaka Đokovića. Posle velike borbe rezultat je bio 2:1, po setovima 3:6 6:3 7:5.

Rune u poslednjih mesec dana igra najbolji tenis u karijeri, a kruna svega jeste ova titula u Parizu koju je osvojio apsolutno zasluženo.

Ništa nije nagoveštavalo da bi Rune ovde mogao do velikog iznenađenja. Đoković je relativno lako osvojio prvi set nakon što je napravio brejk u četvrtom gemu.

Start drugog seta možda je bio i ključ meča. U prvom gemu Đoković je imao tri vezane brejk lopte, no Rune ih je poništio i dobio na samopouzdanju. Đokovića je to malo poremetilo što je Rune iskoristio i napravio brejk. Od tog trenutka Danac se fokusurao na svoje servis gemove koje je čuvao bez problema.

Treći set donosi najveću borbu. Đoković je podigao nivo igre, no Rune je imao odgovor. Prvi napada Đoković brejkom u četvrtom gemu, ali Rune uzvraća momentalno u sledećem. Igralo se gem za gem sve do 11. gema kada Rune pravi brejk, a da je Đoković pre toga imao 30-0. Usledio je maratonski gem u kojem je Đoković maksimalno pritisnuo protivnika. Imao je čak šest prilika da odvede meč u taj brejk, ali nije bilo dovoljno. Rune je ostao hladan kao špricer i sjajnim udarcima je došao do pobede.

Titula u Parizu je druga u karijeri za mladog Danca koji će od ponedeljka biti blizu prvih deset na svetu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje