ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković preokretom do polufinala u Beogradu

Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale ATP turnira u Beogradu. Đoković je u još jednom lokalnom derbiju savladao sunarodnika Miomira Kecmanovića rezultatom 2:1, po setovima 4:6 6:3 6:3.

Slično kao i juče Đoković protiv Đerea, Đoković je i danas imao dosta muka, jer je sa druge strane terena bio mlad i nadahnut protivnik. Kecmanović je još jednom pokazao da polako stasava u odličnog tenisera pred kojim je blistava budućnost.

Odigrao je Miomir gotovo savršen prvi set. Rano je napravio brejk za vođstvo od 3:1 i nakon toga nastavio da pristika Đoković. Sredinom seta Đoković je igrao gem u kojem je spasio čak pet brejk lopti. No, bez obzira na propuštene šanse Kecmanović je rutinski priveo prvi set kraju.

Start drugog seta pripao je Kecmanoviću. Mlađi Srbin je prvi dosao do brejka, ali ovog puta Đoković je momentalno odgovorio i čini se od tog trenutka počeo da preokreće meč u svoju korist. Kecmanović je polako padao, a do kraja seta Đoković je napravio još jedan brejk i izjednačio na 1:1.

Početak odlučujućeg seta nije doneo brejk lopte. Bilo je tako sve do uvek ključnog sedmog gema, kada je Đoković nieočekivano stigao do tri vezane brejk šanse. Jednu od tri je iskoristio i nakon toga rutinski priveo mec kraju.

Naredni rival Đokovića biće bolji iz duela Hačanov/Monteiro.

Ostali rezultati:

Fonjini – Bedene 6:2 6:3
Ote – Karacev 6:7 (4:7) 6:1 6:3
Danijel – Rune 6:3 6:7 (1:7) 6:3
Rubljov – Lehečka 4:6 7:6 (7:1) 6:2

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje