ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković rutinski preko Sinera do novog finala na Vimbldonu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nastavlja da teroriše protivnike na Vimbldonu. Đoković je danas obezbedio novo deveto finale na Vimbldonu nakon što je savladao Italijana Janika Sinera. Rezultat je bio 3:0, po setovima 6:3 6:4 7:6 (7:4).

(1) Wimbledon on Twitter: „The streak continues… @DjokerNole defeats Jannik Sinner 6-3, 6-4, 7-6(4) to reach his ninth #Wimbledon final https://t.co/mAGLUmVhOr“ / Twitter

Rutinska pobeda za Đokovića. Videlo se da iskustvo igranja ovakvih mečeva i te kako znači. Sineru je ovo najveći uspeh na nekom od grend slemova, a Đoković je odigrao sijaset ovakvih mečeva.

Pripretio je mladi Italijan odmah na startu. Imao je brejk lopte, no nije uspeo da ih iskoristi. Usledila je momentalna kazna u vidu brejka koji je Đokoviću bio dovoljan da povede sa 1:0.
Sličan scenario viđen je i u drugom setu. Na prvi nalet pritiska Siner nije imao odgovor. Ponovo je rano pretrpeo brejk i Đoković kako vodi sa 2:0.

Kada je video da gubi sa 2:0 i da nema šta da izgubi Siner je počeo da igra mnogo bolje. Bio je agresivan, stvarao više problema Đokoviću u njegovim servis gemovima. Najveću priliku Italijan je propustio u desetom gemu kada je imao dve vezane set lopte. Đoković pak to spašava i odvodi set u taj brejk u kojem po ko zna koji put igra hirurški precizno i rešava pitanje pobednika u tri seta.

Đoković će u nedelju za titulu igrati protiv boljeg iz duela Alkaras/Medvedev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje