nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Vondrušova i Žaber za titulu na Vimbldonu!

Marketa Vondrušova i Ons Žaber igraće za titulu na Vimbldonu u subotu. Čehinja i Tunižanka su danas obezbedile plasman u veliko finale, što je veliki uspeh i za jednu i za drugu.
U prvom polufinalu Marketa Vondrušova je savladala Ukrajinku Elinu Svitolinu. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:4.

(1) Wimbledon on Twitter: „Marketa Vondrousova is a #Wimbledon finalist 👏 The 24-year-old defeats Elina Svitolina 6-3, 6-3 to reach her second Grand Slam final https://t.co/zcGBtItA0L“ / Twitter

Neočekivano laka pobeda za Vondrušovu, jer je Svitolina rundu pre izbacila Igu Švjontek i generalno gledano igrala kvalitetan tenis kroz ceo turnir. Iskustvo koje je bilo na strani Svitoline nije pomoglo. Pritisak ju je prosto pojeo, a Vondrušova je to znala da iskoristi.
Lako je osvojila prvi set napravivši tri brejka uz jedan pretrpljeni. Nije se Vondrušova zaustavila na prvom setu. Njena serija gemova nastavljena je u drugom setu. Osvojila je četiri uvodna gema i činilo se da je to kraj. Ipak, neka nervoza se stvorila u njenoj igri. Svitolina je krenula da igra na sve ili ništa i dobila je skoro sve, jer je vratila oba brejka.
Momentum je bio na njenoj strani, no čim se pojavio pritisak ona je poklekla. Vondrušova je brzo uzvratila sa još jednim brejkom i tu je bio kraj.

Mnogo veća borba viđena je u drugom polufinalu u kojem je Žaber savladal Belorusknju Arinu Sabalenku posle preokreta. Po setovima je bilo 6:7 (5:7)6:4 6:3.

(1) Wimbledon on Twitter: „ONS-TOPPABLE 🇹🇳 @Ons_Jabeur produces a stunning comeback against No.2 seed Aryna Sabalenka to reach the ladies’ final, 6-7(5), 6-4, 6-3 🙌 #Wimbledon https://t.co/cFSnkIn55Y“ / Twitter

Bez ikakve sumnje jedna od najvećih pobeda u karijeri za Žaber. Bila je na ivici provalije, ali je ponovo uspela da pronađe put do pobede.

U prvom setu sve je bilo u egalu. Servis je bio u prvom planu i nije bilo brejka. Uprkos tome što je prva ispustila servis u taj brejku, Sabalenka je svojom agresivnom igrom uspela da nakon toga napravi dva i osvoji prvi set.

To je bio veliki udarac na samopouzdanje Tunižanke koja je bila u nokdaunu. Sve to Sabalenka iskusno koristi i u ranoj fazi drugog seta dolazi do brejka. Sve je bilo idealno po Sabalenku do osmog gema kada je Žaber prvo napravila brejk, a nakon toga spasila gem u kojem se suočila sa brejk loptom. Momentum se potpuno okrenuo na stranu Tunižanke koja pravi novi brejk i dolazi do izjednačenja.

Sabalenkina igra nije bila ni izbliza dobra kao u prvom delu meča. Žaber je dominirala i brejkom u šestom gemu stavila je tačku na ovaj meč.

Vondrušova i Žaber su odmerile pet puta snage i Vondrušova vodi sa 3:2.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje