subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković zakazao duel protiv Nadala!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale mastersa u Rimu. On je u četvrtfinalu posle velike borbe pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 2:1, po setovima 2:6 6:1 6:3 za skoro dva ipo sata efektinve igre.

Kao što smo govorili u najavi ovog meče, ovaj meč je bio dosta teži od onog u Madridu koji su ova dvojica igrali pre samo nekoliko dana. Nišikoriju su ovi uslovi mnogo više odgovarali i on je bio mnogo bolji igrač na početku meča. Sa dva brejka lagano je osvojio prvi set i dao do znanja Đokoviću da se neće izvući kao u Madridu.

Takav tempo Japanac nije mogao da drži tokom celog meča, a i Novak je znatno podigrao igru na viši nivo. Srbin je uzvratio udarac istom merom i sa tri brejka osvojio drugi set.

U trećem setu je viđena i najveća borba. U ranoj fazi trećeg seta obojicu su razmenili po brejk, ali borba je bila vrhnuska, a tenis najvećeg mogućeg kvaliteta. Na kraju je odlučila veća želja i iskustvo u ovakvim mečevima te je Đoković sa dva brejka do kraja potpuno slomio otpor upornog Japanca.

U polufinalu Đokovića čega najteži mogući posao u vidu Rafaela Nadala. Ovo će biti 51. duel između njih dvojice, a zanimljivo je da se nisu sastali duže od godinu dana.
Srpski teniser vodi sa 26:24 u međusobnim duelima, ali Nadal je na šljaci dosta bolji i vodi sa 14:7.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje