nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đorđević: Potrebna nam je podrška navijača

Selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je u sredu 22. novembra konferenciju za medije povodom početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. u Kini. Srbija će u petak 24. novembra od 20.00 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ dočekati Austriju, a tri dana kasnije u istom terminu ugostiće Gruziju.

Svi shvatamo šta je pred nama… Svaka sledeća utakmica je najvažnija za košarkašku reprezentaciju Srbije, mi na to tako gledamo. U kratkom periodu moramo da dođemo do nekih automatizama potrebnih da odigramo mečeve na određenom nivou. Potrebna je i pomoć publike za ove nove, nešto mlađe igrače. Sa igrača bi trebalo skinuti šampionsko breme, svi oni su došli da predstavljaju nacionalni tim sa velikom željom. Znaju koga predstavljaju, nema potrebe da im i ja dodajem još 20 kila na njihova leđa. Nema recepta kako to uraditi, ali sigurno je da bi trebalo sa dosta priče i njihovog razumevanja. Svi imaju veliku želju i iz toga treba tražiti igru i rezultat. U predstojećim utakmicama nije toliko bitna igra, već rezultat. Na nama je da odgovorimo na najbolji način. Uvek postoji velika razlika između pobednika i ovih drugih. Ovi drugi uvek nađu razlog, a ovi prvi kažu razlog, pa nađu rešenje – rekao je Đorđević.

Novinarima se obratio i kapiten nacionalnog tima Milan Mačvan.

Mnogo nam je drago da smo se opet okupili. Na nama je da se što bolje spremimo za mečeve sa Austrijom i Gruzijom koji nisu nimalo naivni protivnici, kao što se na prvi pogled možda čini. Verujem da će, kako vreme bude prolazilo, biti lakše s obzirom na to da ima dosta igrača. Mladi igrači su svesni ozbiljnosti i situacije u kojoj se nalazimo i nisu bez iskustva. Neće biti problema da se uklope i da se prikažu u najboljem mogućem svetlu – rekao je Mačvan.

Na raspolaganju selektoru Aleksandru Đorđeviću su: Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan NIS), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul BB), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje