petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đorđević: Samo povredu prihvatam kao razlog neigranja

Narednog leta u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu – Kini očekuje nas Svetsko prvenstvo u košarci, gde je jedan od učesnika i reprezentacija Srbije.

Trenutno postoji velika nedoumica u kom sastavu će „Orlovi“ otići na Svetsko prvenstvo, odnosno da li će se svi igrači koji igraju u NBA ligi odazvati pozivu nacionalnog tima. Stoga, srpski selektor, Aleksandar Đorđević izjavio je kako će pozvati najbolje košarkaše koje trenutno Srbija ima, kao i da kao jedini razlog odustajanja prihvata ukoliko igrač ima problema sa povredom.

„Kao selektor sam u obavezi da sastavim spisak najboljih košarkaša, ali i onih koji su zalaganjem to zaslužili. Ipak, momci će sami odlučuju da li će biti deo takmičenja za koje se pripremamo. Ponoviću ono što sam davno rekao: povreda je jedini razlog koji prihvatam“, kazao je Đorđević i dodao:

„Svakog rivala na Mundobasketu poštujemo, ali idemo na pobedu na svakoj utakmici. Žreb ne menja naš plan i cilj. A cilj je uvek isti – medalja. Srbija uvek ide na medalju. Ne kažem da ćemo biti na postolju, ali ka tome stremimo“, dodao je selektor Srbije.

 

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje