petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Đumić i Emanuelson novi igrači Utrehta!

Defanzivac Dario Đumić i vezista Urbi Emanuelson novi su igrači holandskog Utrehta, navodi se na zvaničnom tviter nalogu kluba iz istoimenog grada.

25-godišnji štoper Dario Đumić stigao je iz redova NEK Najmegena, vrednost tog transfera još uvek nije poznata, a potpisao je ugovor do leta 2021. godine. U NEK Najmegenu ovaj bosansko-hercegovački fudbaler proveo je ukupno godinu i po dana (računajući pozajmicu iz Brondbija), a igrač ovog kluba zvanično je postao tokom leta prošle godine. Za to vreme ukupno je ostvario 55 nastupa, a pritom je postigao 5 golova i 6 asistencija, dok je tokom prethodne sezone zabeležio 39 nastupa, uz 4 gola i 6 asistencija. Karijeru je započeo 2009. godine u engleskom Norič Sitiju, a nakon toga nosio je dres danskog Brondbija i holandskog NEK Najmegena. Od 2008. do 2012. godine prošao je kroz U17, U18, U19 i U20 tim danske reprezentacije, a u martu tekuće godine debitovao je za nacionalni tim Bosne i Hercegovine, gde je ostvario 2 nastupa.

31-godišnji levi krilni vezista Urbi Emanuelson stigao je besplatnim transferom iz engleskog Šefild Vensdeja, a saradnju sa novim klubom zaključio je do leta 2018. godine. U dresu Šefild Vensdeja je od septembra prošle godine ostvario samo 1 nastup, a na terenu je proveo svega 16 minuta. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa ekipom Ajaksa još davne 2004. godine, a do danas je pored te ekipe nastupao i za Milan, Fulam, Romu, Atalantu, Helas Veronu i na kraju Šefild Vensdej. Emanuelson je još od mlađih dana član holandske reprezentacije. Trenutno je član nacionalnog A tima za koga je ostvario ukupno 17 nastupa od 2006. godine, a pre toga prošao je kroz U17, U19, U20, U21 i B kategoriju.


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje