subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

,,Domaćin“ nije poražen na 10 vezanih međusobnih mečeva

Danas se od 18:30 igra finale Liga kupa Severne Irske, a sastaju se ekiše Ballymena i Carick Rangers.

Ballymena je do završnice kupa stigal pobedivši svog najvećeg rivala u polufinalu,ekipu Coleraine posle produžetaka sa 3:0. U prvenstvu trenutno zauzimaju 5.mesto i gotovo su osigruli svoje mesto u prvih 6 ekipa, takozvanoj Championship grupi. U prvenstvu igraju vrlo otvoren fudbal pa je na 28 utakmica ovog tima palo ukupno 116 golova, 58 datih i 58 primljenih golova.

Carrick Rangers je u polufinalu napravio veliko iznenađenje i pobedio favorizovani Glavanon sa 0:1. Što se tiče prvenstva, ova ekipa trenutno se nalazi na predposlednjem 11.mestu sa svega 17 bodova iz 29 mečeva. Postigli su 23 gola, a primili 59.

Ono što je najinteresantnije to je da ekipa Ballymene nema poraz u prethodnih 10 međusobnih susreta sa ekipom Carrick Rangers, u tom periodu ostvarili su 8 pobede uz 2 nerešena rezultata, poslednjih 5 međusobnih mečeva dobila je Ballymena, poslednja 4 meča pobedili su uz najmanje dva gola razlike.

Pobednik Liga Kupa nema prohodnost u Evropska takmičenja, ali će igrati All Irish Cup, takmičenje u kojem igraju pobednici Liga Kupa S.Irske i Republike Irske.

Kvota na pobedu domaćina je solidnih 1,50, igra da će domaćin slaviti uz dva i više gola na meču je 1,80, dok se pobeda domaćina sa od dva i više gola razlike plaća kvot 2,45.

Da li će se tradicija nastaviti ili će finale dodatno motivisati goste da izbegnu poraz?

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje