utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Došao sa 900 eura na AO i kreirao senzaciju!

Indijac Sumit Nagal (26) kreirao je veliku senzaciju na Australian Openu. On je u prvom kolu eliminisao 27. igrača svijeta Alexandera Bublika (6:4, 6:2, 7:6) i konačno je zaradio nešto novca.

Plasman u drugu rundu Australian Opena donijelo je indijskom teniseru Sumitu Nagalu barem 180.000 dolara. On je do njih došao neočekivanom pobjedom protiv velikog favorita Alexandera Bublika.

26-godišnji teniser iz Indije postao je poznat nakon što je u septembru prošle godine javno rekao da na računu ima još 900 eura i da ni on sam ne zna kako preživljava.

„Na računu imam 900 eura. Nemam sponzora, ali mi pomaže teniska fondacija MAHA, a Indijski olimpijski komitet mi daje mjesečnu platu kako bih mogao osigurati opremu za turnire.“

„Sve što zaradim od tenisa uložim u sebe. Osjećam da nemam podršku države iako sam broj jedan. Jedini sam koji se kvalifikovao na Grand Slamove, jedini sam igrao na Olimpijskim igrama i vlada me ne doda u bitne sportiste“, poručio je on.

Sumit Nagal je trenutno 137. igrač svijeta, a u drugom kolu Australian Opena imao je dobru šansu da napravi još veći uspjeh jer je igrao sa Kinezom Juncheng Shangom koji je trenutno na 140. mjestu. Ipak taj meč je izgubio 3:1 u setovima i tako završio ovo takmičenje.


Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje