Jedan od ponajboljih rukometaša na svetu u poslednje dve decenije – Kiril Lazarov objavio je kraj svoje igračke karijere.

Makedonski „bombarder“ je napisao oproštajno pismo u kojem je najavio završetak svoje fenomenalne karijere koja traje punih 27 godina.

„Poštovani, moje dugo i prelepo putovanje došlo je do samog kraja. Odluku je bilo teško doneti, međutim, bila je očekivana. Teška, zato što volim ono što radim, srcem, sa mnogo strasti i entuzijazma. U mojim godinama nije nimalo lako da igraš na visokom nivou u klubu sa velikim ambicijama i očekivanjima, i u ligi čija reprezentacija već dve decenije dominira u svetu rukometa. Nisam želeo da ovu odluku saopštim prerano, iako sam znao da je kraj, da je poslednja sezona. Želeo sam da budem profesionalan i motivisan do samog kraja, kao što sam bio tokom čitave moje karijere. Kada nešto radiš sa puno ljubavi, možeš da pomeraš granice. Odlazim ponosno, uzdignute glave…U klubovima, gradovima i državama ostajao sam minimum po pet godina, što je meni bio dokaz obostranog poverenja i poštovanja sa ljudima sa kojima sam sarađivao. To poverenje se sticalo sa mnogo truda, posvećenosti i konstantnosti. Posebno ponosnim me čini to što nisam zatvorio vrata u takvim institucijama…Posebno mi je drago što sam pored obaveza u ovim rukometnim sredinama, pronalazio vremena, želju i strast da budem u službi nacionalnog tima 25 godina na 12 velikih takmičenja sa jednom malom zemljom, uvek autsajderom u odnosu na velike. Želim da se javno zahvalim mojoj porodici na podršci koju sam imao svih ovih godina. Zahvalnost i svim mojim bliskim ljudima, koji nisu mnogobrojni, ali nisu ni malobrojni. Sami će se prepoznati u ovim rečenicama. Zahvalnost i svim navijačima koje sam imao u velikom broju tokom čitave karijere, koji su znali da prepoznaju teške situacije i davali podršku kada je najpotrebnije da se radujemo ili nakon bolnih poraza posle kojih smo izlazili jači“, napisao je proslavljeni rukometaš.

Lazarov je tokom karijere nastupao za klubove – Borec, Pelister, RK Zagreb, Vesprem, Al Sad, Sijudad Real, Atletiko Madrid, Barselona, Nant. Za reprezentaciju Makedonije odigrao je 208 utakmica na kojima je postigao čak 1443 pogodaka.

Lazarov je rekorder po broju golova na jednom Svetskom prvenstvu u rukometu (92). Takođe je najbolji strelac svih vremena u EHF Ligi šampiona i jedini igrač koji je postigao više od 1.300 golova.

Samim tim, makedonski as važi za jednog od najboljih rukometaša svih vremena…

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.