subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dovodi li se održavanje Mundijala u pitanje?

U Ukrajini je rat, a Rusija i Ukrajina su tražile od FIFA-e da ih ne kažnjava, što bi moglo da dovede u pitanje održavanje Svetskog prvenstva.

Podsetimo, Rusija je izbačena iz baraža, gde je trebalo da igra protiv Poljske. Rusi su se žalili, a Poljaci ne žele na teren. Dosta je upitnika. Ukrajina, sa druge strane, traži odlaganje baraž utakmice, koja je trebalo da bude na programu 24. marta protiv Škotske u Glazgovu.

FIFA je objavila zvanično obaveštenje: „FIFA je dobila zvaničan zahtev FS Ukrajine za odlaganje utakmica planiranih za mart. U kontaktu smo sa Fudbalskom asocijacijom Škotske, sa kojom zajednički pokušavamo da pronađemo prihvatljivo rešenje. FIFA izražava solidarnost sa svima koji su pogođeni dešavanjima u Ukrajini. FIFA i UEFA čine sve da omoguće ukrajinskim fudbalerima koji bi da nastupaju na predstojećim utakmicama, da napuste zemlju. To je najviše što mogu da učine za njih. Više od polovine ukrajinskih igrača je u zemlji i nije im do igranja fudbala. Porodice su im ugrožene, zemlja im je u ratu i, sve i da uspeju da napuste Ukrajinu, pitanje je da li bi mogli da se koncentrišu na igranje utakmica.


Slika preuzeta sa website-a

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje