nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dragan Bojat zadužio dres Novog Pazara: Talentovani Zrenjaninac u Superligi Srbije!

Dvadesetogodišnji Dragan Bojat iz Zrenjanina novi je igrač Fudbalskog kluba Novi Pazar. Talentovani desni bek prošlu sezonu je proveo u zemunskom Teleoptiku, a društvo u razvojnom timu Partizana pravio mu je dve godine stariji Savo Arambašić, napadač koji se Novopazarcima priključio dan ranije.

Bojat je prve fudbalske korake napravio u FK Sporto iz Zrenjanina. Već posle nekoliko godina, kada je prepoznat njegov talenat, otišao je u klub iz Humske, pa ga s pravom nazivaju „detetom Partizana“. Igrao je za sve selekcije beogradskih crno-belih, počev od pionira, kao i za mlađu kadetsku i kadetsku reprezentaciju Srbije. Inače, potiče iz sportske porodice, a otac mu je svojevremeno igrao za zrenjaninski Proleter.

– Posle omladinaca Partizana, seniorsku karijeru sam započeo u Teleoptiku. Tamo samo bio godinu dana na pozajmici. U pitanju je jedna jako dobra sezona za mene, uz dva postignuta gola i deset asistencija – kaže za portal zrenjaninski.com Dragan Bojat.

Ugovor sa superligaškim klubom iz Novog Pazara potpisan je na dve i po godine.

– U dogovoru sa porodicom i menadžerom odlučio sam da je najbolja sredina za moj dalji razvoj i napredak Novi Pazar. Stigao sam u Novi Pazar prošle nedelje i već odradio nekoliko treninga. Zaista sam prijatno dočekan od strane uprave kluba, trenera i mojih novih saigrača – ističe Bojat.

On napominje da poznaje nekoliko igrača sa kojima je ranije bio u Partizanu i Teleoptiku.

– Nadam se da ćemo u najmanju ruku ponoviti uspeh od prethodne godine koji su postigli momci iz Novog Pazara. Mislim da sam spreman da konkurišem za tim – navodi Bojat.

Igrači Novog Pazara će 3. jula krenuti na pripreme na Zlatibor. Tamo ih očekuje nekoliko utakmica sa dobrim ekipama.

– Želim da se dobro spremim i da radim naporno kako bih što spremniji ušao u prvenstvo – poručuje Dragan Bojat.

Izvor: zrenjaninske.com

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje