ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Dušan Lajović izbacio Del Potra za četvrtfinale mastersa u Madridu!

Srpski teniser Dušan Lajović napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem delu mastersa u Madridu. On je u okviru osmine finale izbacio šestog igrača sveta Argentinaca Huana Martina Del Potra rezultatom 2:1, po setovima 3:6 6:4 7:6 (8:6).

Odmah na startu se videlo da je Lajović u meču i da Del Potro neće tako lagano proći u narednu fazu turnira. Meč je bio u egalu, ali Lajović je doživeo mali pad u igri što je Del Potro znalački iskoristio i sa jednim brejkom poveo sa 1:0 u setovima.
No, Lajović nije klonuo duhom, već nastavio je sa sjajnom igrom držeći  pre svega svog servisa, i potajno se nadao da će Delpo imati crne minute. To se i dogodilo u sedmom gemu drugog seta kada je Lajović napravio brejk koji je bio dovoljan za osvajanje seta.

U trećem setu videli smo razmenu brejkova na samom startu, i nakon toga serveri su se više fokusirali na svoj servis nego na pravljenje brejka. Do kraja meča nije viđena nijedna brejk lopta i najpoštenije je bilo da pobednika meča odluči taj brejk.

Delpo je u završnicu seta ušao furiozno i poveo je sa 4:0, ali Lajović je uspeo da prekrene na 5-4 i da sa svoja dva servisa reši meč. Ipak, nije bilo realno da Delpo izgubi šest poena u nizu u taj brejku, te je Argentinac izjednačio na 5-5. Iako je u ovakvim mečevima Argentinac dosta iskusniji upravo se njemu stegla ruka pri samom kraju. Lajović je napravio mini brejk, i kasnije odservirao za pobedu i plasman u četvrtfinale mastersa u Madridu.

Ovo je Lajoviću najveći uspeh u karijiri bez ikakve sumnje. U četvrtfinalu će igrati protiv Kevina Andersona koji je nešto ranije savladao Filipa Kolšrajbera.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje