subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

EK: Odbitak doneo poraz u Francuskoj

Košarkaši Partizana su večeras odigrali još jednu utakmicu koja je rešena u poslednjim sekundama. Na žalost, crno-beli su u 10. kolu 7Days Evrokupa izgubili u Francuskoj od Burga sa 73:71. Meč je rešen u poslednjim sekundama susreta, kada je nakon neiskorišćenog napada Partizana, Danilo Anđušić na drugoj strani sa 8 metara pogodio samo tablu, ali se lopta odbila pravo u ruke Tomasu Skrabu koji je uz zvuk sirene doneo pobedu svom timu.

Od početka susreta, ekipe su se smenjivale u vođstvu a crno-beli su u poslednja dva minuta prve deonice uspeli da steknu 5 poena prednosti. I na startu druge deonice, Partizan NIS je napravio mini seriju pa je nakon poena Jaramaza sa linije slobodnih bacanja imao maksimalnih 21:31. Ipak, domaći tim je u nastavku druge šetvrtine uspeo da se u potpunosti vrati i priđe Partizanu na samo 40:41.

U trećoj četvrtini, crno-beli su odolevali napadima domaćina i konstatno imali blagu prednost koja je posle 30 minuta iznosila 3 poena. U poslednjoj četvrtini, Burg stiže do preokreta i maksimalnih +4, ali crno-beli nakon zakocavanja Tomasa, odnosno trojki Miler-Mekintajera i ponovo Tomasa vraćaju prednost (69:71). Na drugoj strani Anđušić donosi izjednačenje u poslednjem minutu što je uvelo meč u već opisanu završnicu iz koje crno-beli nisu izašli kao pobednici.

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener Partizana NIS, Saša Filipovski je izjavio:

„Čestitam Burgu na pobedi. Odbrambeno smo manje-više odigrali po dogovoru, iako smo napravili neke greške. Izvrsno smo skakali i na gostovanju, kada je u pitanju odbrana, odigrali kako treba. Što se tiče napada, nismo uspeli da privedemo utakmicu kraju, a najveći problem su nam bile izgubljene lopte kojih je bilo 17“, istakao je Filipovski.

Burg

Alen 7, Rej, Benitez 2, Kurbi 5, Ašćerić 3, Pelos 12, Simon, Pikok 7, Skrab 11, Omić 10, Vučević, Anđušić 16

Partizan NIS

Mika 7, Miler-Mekintajer 11, Zagorac 6, Pejdž 7, Dangubić 5, Gordić 2, Jaramaz 7, Janković 6, Tomas 15, Trifunović 3, Mozli 2


Izvor: KK Partizan

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje