petak, 10. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Tri srpske ekipe na „FIBA 3×3 World Tour Final“ turniru u Džedi

Saudijska Arabija i grad Džeda će u naredna dva dana (18-19. decembra) biti domaćini finalnog turnira FIBA 3h3 Svetske serije. Dvanaest najboljih ekipa koje su rangirane na osnovu rezultata postignutih u ovoj zbog Kovid-19 svetske pandemije skraćenoj sezoni, učestvovaće na finalnoj smotri i boriti se za izuzetne novčane nagrade, ali i titulu najbolje 3h3 ekipe na planeti. Naravno, među najboljih dvanaest ekipe nalaze se i tri ekipe iz Srbije: Liman, Novi Sad i Ub.

Liman je ove sezone prikazao najbolje partije i od četiri do sada odigrana Masters turnira osvojio dva (Debrecin Masters i Evropa Masters), dok je još jenom bio finalista (Doha Masters), zbog čega važi za prvog favorita za osvajanje svetske 3h3 titule. Na finalnom turniru u Džedi će nastupati u sastavu: Stefan Stojačić, Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić i Mihailo Vasić.

Ekipa Novog Sada, koja je u više navrata osvajala ovu prestižnu titulu čiji je branilac sa Finala koje je 2019. godine održano u japanskom gradu Ucunomija, na ovom turniru nastupaće bez Dušana Domovića Buluta u sastavu: Tomislav Ivošev, Dejan Majstorović, Marko Savić i Nebojša Bošković.

Jedno od najprijatnijih iznenađenja ovogodišnje sezone je ekipa Uba, koja je svoje mesto na finalnoj smotri obezbedila iako je ove godine odigrala samo jedan Masters – Mađarska Masters – ali je na istom bila finalista (u finalu je slavila ekipa Rige), a na putu do finala savladala i Novi Sad. Na ovom turniru će nastupati u istom sastavu u kome su igrali i finale u Mađarskoj: Strahinja Stojačić, Ivan Popović, Marko Branković i Miroslav Pašajlić.

Pored pomenutih ekipa, Srbija će imati još dvojicu igrača na finalnom turniru – Nebojšu Kilijana i Nemanju Draškovića – koji nastupaju za ekipu Džede.

Prvog dana takmičenja (18.decembar) na programu su mečevi po grupama, a raspored odigravanja mečeva srpskih ekipa je sledeći (po “srpskom” vremenu):

15.40 Liman – Ulanbator

16.05 Novi Sad – Lozana

17.35 Liman – Ub

18.00 Novi Sad – Amsterdam

19.30 Ub – Ulanbator

Po dve najbolje ekipe iz svake grupe će sutra (19.decembra) nastaviti takmičenje u četvrtfinalu, a ti eliminacioni mečevi će biti na programu od 15.50 sati. Pobednika, pored titule najbolje 3h3 ekipe na planeti, očekuje i novčana nagrada u visini od 60.000 dolara, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa osvojiti 40.000, odnosno 28.000 dolara.

Prenos svih utakmica turnira možete pratiti na zvaničnom “jutjub” FIBA 3h3 kanalu na adresi:


Izvor: KSS

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje