petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ekvadorac odlazi u penziju

Nekadašnji reprezentativac Ekvadora – Antonio Valensija saopštio je da u 35. godini života završava svoju igračku karijeru.

Iskusni fudbaler je tako nakon 18 sezona nastupanja na seniorskom nivou, doneo odluku da „okači kopačke o klin“.

„Nisam mislio da će ovaj trenutak doći tako brzo, ali moje telo me je zamolilo da donesem odluku. Najavljujem penzionisanje iz fudbala. Želim da zahvalim svima koji su bili deo moje karijere i mog života. Bogu na prvom mestu što me je uvek blagosiljao. Zoila i moja ćerka Domenik koji su bili moja podrška“, poručio je Valensija.

Ekvadorac je svoju profesionalnu karijeru započeo 2003. godine, tokom koje je nastupao za timove – Nacionala, Viljareala, Rekreativa, Vigana, Mančester Junajteda, L.D.Kita, Keretara.

Svakako najdublji „trag“ ostavio je na stadionu „Old Trafford“, gde je proveo jednu celu deceniju. U dresu engleskog velikana ukupno je odigrao 339 utakmica sa kojim je uspeo da osvoji – dve titule Premier lige, jedan FA Kupa, dva Liga Kupa, tri puta Komjuniti Šild, kao i pehar u Ligi Evrope.

Za reprezentaciju Ekvadora igrao je u periodu od 2004. do 2019. godine, kada je upisao 99 nastupa u seniorskom dresu na kojima je postigao i 11 pogodaka.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje