četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Elis Mertens preokretom do titule u Dohi

Belgijska teniserka Elis Mertens osvojila je titulu u katarskoj Dohi. Ona je u velikom finalu bila bolja od Rumunke Simone Halep sa 2:1, po setovima 3:6 6:4 6:3 posle preokreta.

Sve Å”to ženski tenis može da pruži viđeno je u ovom finalu. Bilo je mnogo brejkova, bilo je mnogo lepih poena, a naravno bilo je i neizvesnosti.

U prvom setu viđeno je čak Å”est brejkova. Od tih Å”est, Simona Halep je napravila četiri koji su joj doneli prvi set.
Nastavk meča je doneo sličnu dramu, ali epilog je bio drugačiji. I dalje su servisi bili ranjivi, a brejk lopte su preuzele primat. Ovog puta Belgijanka je bila sigurnija od protivnice i sa dva napravljena brejka uz pretprljen jedan doŔla je do izjednačenja.

Simona Halep su u tim trenicima vidno mučila. Imala je problema sa povredom, a na teren je izaÅ”ao i fizioterapeut. Na svu sreću, povreda nije bila teže prirode, te je RumunkaĀ  nastavila meč bez problema.

Pobednicu u trećem setu kao i celog meča odlučile su iskoriŔćene Å”anse. Obe igračice su imale mnogo prilika za brejk, ali je Mertensova svoje prilike iskoristila. Simona Halep je u trećem setu konsantno bila u zaostatku. Rumunka je stvorila pet brejk lopti od kojih je iskoristila samo jednu. Sa druge strane Mertens je imala tri brejk lopte, ali konverzija je bila maksimalno uspeÅ”na i to je na kraju presudilo.

Ovo je peta titula za Elis Mertens u karijeri, a prva pobeda u duelima protiv Simone Halep.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje