petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Emotivni oproštaj Conge u Parizu

Francuski teniser Žo Vilfred Conga porazom u prvom kolu Rolan Garosa završio je profesionalnu karijeru. Na njegovom putu se isprečio Norvežanin Kasper Rud koji je slavio rezultatom 3:1, po setovima 6:7 (6:8) 7:6 (7:4) 6:2 7:6 (7:0).

U skladu sa svojom karijerom i renomeom koji je stekao tokom svih ovih godina, Conga se oprostioi boreći se do samo kraja. Meč je završio u suzama, jer se u međuvremenu pojavio i problem sa povredom ramena.

Sjajno je Conga igrao protiv igrača koji je u Praiz došao sa titulom u Ženevi. Fokusirao se pre svega na svoj servis i to mu je radilo posao. Brejka u prvom setu nije bilo, a u taj brejku Conga biva hrabriji i osvaja ga rezultatom 8:6.

Drugi set takođe donosi veliku borbu. Ovog puta, teniseri su razmenili brejkova, ali i drugi set je rešen u taj brejku koji Rud posle mnogo muka dobija rezultatom 7:4.

Nakon toga pojavili su se problemi sa povredom ramena kod Conge i Rudu je to mnogo pomoglo. Servis kod Francuza nije bio tako ubitačan kao u prva dva seta što je prouzrokovalo da Rud treći set dobije sa lakih 6:2.

U trećem setu ponovo je viđen taj brejk koji Rud dobija sa 7:0.

Od Conge su se oprostili i oni najbolji teniseri sveta sa kojima je Conga vodio ljute bitke u prethodnih 10 godina.

Conga je karijeru završio sa 687 pobeda i 327 poraza. Osvojio je 18 titula od kojih su dve bile na masters turnirima.

Na grend slemovima najviše je dogurao na Australijan openu 2008. godine kada ga je savladao Novak Đoković. Na Rolan Garosu i Vimbldonu je najdalje dogurao do polufinala, a na US openu do četvrtfinala. Osvojio je i Dejvis kup sa Francuskom 2017. godine.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje