sreda, 24. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Veliki preokret Zvereva u drugoj Rundi Rolan Garosa

Nemački teniser Aleksander Zverev posle mnogo muka uspeo je da se plasira u treću rundu Rolan Garosa. Nemac je u drugoj rundi savladao Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 3:2, po setovima 2:6 4:6 6:1 6:2 7:5.

Veoma težak meč za Zvereva u kojem je spasio i jednu meč loptu. U prva dva seta Nemac je apsolutno nadigran od strane protivnika. Baez je prosto leteo po terenu i u oba seta je napravio po dva brejka za sigurno vodjstvo od 2:0.

Kada je Zverev shvatio da se nalazi pred eliminacijom malo je promenio pristup igri. Zaigrao je dosta agresivnije, posebno na riternu, a i očekivano Baez je malo pao posle dva savršena seta. Zverev je rano napravio brejk i time dobio na samopouzdanju. Do kraja je napravio još jedan i tako smanjio na 2:1.

Sličan scenario viđen je i u četvrtom setu. Zverev dominira i sa dva brejka dolazi do izjednačenja. Iako je psihološka prednost bila na strani Nemca u petom setu Baez se nije predavao. Sta više prvi je stigao do brejka u šestom gemu, ali na njegovu žalost nije uspeo da potvrdi prednost. U desetom gemu desio se ključan trenutak, Baez je neočekivano dosao do meč lopte koju nije iskoristio i za to je surovo kažnjen već u narednom gemu kada je Zverev napravio brejk koji je rešio pobednika meča.

Zverev će u narednoj rundi igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje