petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ešli Barti prva finalistkinja u Majamiju

Australijska teniserka Ešli Barti plasirala se u finale turnira u Majamiju, nakon što je pobedila Estonku Anet Kontavejt. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3 6:3.

Ovaj meč nije bio lak za igranje, jer ga je kiša prekidala u dva navrata. Sam početak meča je pripao Kontavejt koja je napravila brejk na startu u povela sa 2:0. Tu je usledila pauza koja je trajala nekoliko sati, a u nastavku Barti je igrala bolje. Australijanka je uspela da vrati brejk i izjednači na 2:2, ali to je bilo sve od tenisa, jer je usledila nova pauza.

U trećem izlasku na terenu Barti je bila mnogo bolja igračica na terenu. Australijanka je nametnula svoj ritam i za veoma kratko vreme napravila dva brejka koja su joj donela vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set nam daje odgovor Kontavejt koja je napravila brejk na startu i povela sa 2:0. Ipak, to je bilo sve od Kontavejt, jer se Barti relativno brzo vratila u egal. Ključni trenutak jeste taj šesti gem u kojem je Barti došla do izjednačenja na 3:3. Kontavejt nikako nije uspela da se oporavi od tog gema, a Barti je to iskoristila i na brzinu napravila još jedan brejk koji joj je na kraju doneo i pobedu.

Plasman u finale je svakako najveći uspeh za Ešli Barti kada je singl konkurencija u pitanju. Osim što se plasirala u finale Barti će od ponedeljka biti top 10 igračica, a za titulu će igrati protiv bolje iz duela Halep/Pliškova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje