subota, 11. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Kraj Hopman kup ere!

Nakon promene formata Dejvis kupa došlo je do još jedne velike promene u svetu tenisa. Hopman kup, egzibiciono takmičenje koje je na programu početkom teniske sezone od sledeće sezone se više neće igrati.

Kako stvari stoje teniska asocijacija Australije je raskinula je ugovor koji je imala sa organizacijom Hopman kupa, a to takmičenje će prestati da postoji posle 31 godine.

Novo takmičenje koje će zameniti Hopman kup jeste ATP kup. ATP je takmičenje koje će se igrati u tri grada (Sidnej, Pert i Brizbejn), i sastojaće se od 24 tima sačinjena od tenisera.

Termin odigravanja ATP kupa će biti isti kao iz za Hopman kup, dakle početkom januara.

Pored ATP kupa, teniska asocijacija Australije ima u planu da napravi takmičenje za žene koje će biti slično ATP kupu. To takmičenje bi trebalo da se igra u isto vreme kad i ATP kup, ali to su planovi za 2021. godinu.

Ono što će sigurno privući tenisere ATP Kupu jesu bodovi koji će moći da se osvoje. Hopman kup to nije nudio teniserima i vrlo verovatno se zbog toga i gasi. Na ATP kupu dobijaće se bodovi (oko 750).

Najuspešnija selekcija Hopman kupa su Sjedinjene Američke Države, koje su osam puta osvojile ovo takmičenje, a poslednju titulu je osvojila selekcija Švajcarske koju su predstavljali Rodžer Federer i Belinda Benčić.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje